Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποιος είναι ο Μπάτμαν που εμφανίστηκε στο Athens Democracy Forum

Ποιος είναι ο Μπάτμαν που εμφανίστηκε στο Athens Democracy Forum

Και ξαφνικά στο πάνελ του Athens Democracy Forum εμφανίστηκε ο Μπάτμαν.

Πριν συστηθεί, ο Μπάτμαν όλοι αναρωτήθηκαν ποιος είναι και δεν είναι άλλος από έναν διάσημο ακτιβιστή και συγγραφέα, τον Kassem Eid. Ο γνωστός και ως Qusai Zakarya, είναι ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό.

Παλαιστίνιος με καταγωγή από την Συρία, ο «Μπάτμαν» πήρε μέρος στην συριακή εξέγερση το 2011 ως εκπρόσωπος του συμβουλίου της τοπικής αντιπολίτευσης στην Μουανταμίγια, νότια της Δαμασκού. Είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ένας από τους επιζώντες της επίθεσης με το αέριο Σαρίν στην πόλη Γούτα της Συρίας τον Αύγουστο του 2013 και της πολιορκίας της από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Στα τέλη του 2013 έκανε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για το καθεστώς του ‘Ασαντ μια απεργία πείνας που τράβηξε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Έχει καταθέσει για τα όσα έζησε ενώπιον του ΟΗΕ, έχει περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου αλλά και άλλων σωμάτων της κυβέρνησης.

Έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης όπως οι New York Times, η Washington Post, η Wall Street Journal και το περιοδικό Foreign Policy. Ο Kassem Eid έφυγε από τις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2016 αφού απορρίφθηκε το αίτημά του για άσυλο και ζει στην Ευρώπη ως πολιτικός πρόσφυγας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις