Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ποιότητα, ποικιλία και καλές τιμές για τα καθημερινά ψώνια σε ένα ιστορικό κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ποιότητα, ποικιλία και καλές τιμές για τα καθημερινά ψώνια σε ένα ιστορικό κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το κτήριο Ηλύσια ανακαινίστηκε και σας προσκαλεί σε μια μοναδική αγοραστική εμπειρία.

Οι τυχεροί Θεσσαλονικείς της πανέμορφης πόλης του Βορρά μπορούν να κάνουν, πλέον, τα καθημερινά τους ψώνια σε ένα από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά κτήριά της. Το νέο κατάστημα ΑΒ δεν μοιάζει με κανένα άλλο αφού, δίνοντας ξανά ζωή σε ένα κρυμμένο διαμάντι της Θεσσαλονίκης, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αγορών στους κατοίκους του κέντρου της πόλης αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες του από ολόκληρο τον κόσμο. Κι όλα αυτά μετά από μια σημαντική επένδυση 1,4 εκ. από την αγαπημένη εταιρεία σουπερμάρκετ η οποία, μάλιστα, συνοδεύτηκε κι από το άνοιγμα 25 νέων θέσεων εργασίας.

Το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Παύλου Μελά 8, πολύ κοντά στο απόλυτο σύμβολο της πόλης, τον Λευκό Πύργο, κατασκευάστηκε το 1930 με σκοπό να φιλοξενήσει τον δημοφιλή Κινηματογράφο της εποχής «Ηλύσια», σε σχέδια του αρχιτέκτονα Λέανδρου Ζωΐδη και είναι ένα από τα πρώιμα έργα του μοντέρνου κινήματος στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες από έξι δεκαετίες και μέχρι το 1994 διατήρησε αυτή τη λειτουργία, και στη συνέχεια χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού.

Εξωτερικά, το κτήριο φέρει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των ρευμάτων της εποχής του μεσοπολέμου και, πλέον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μνήμες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύοντας την φροντίδα της για κάθε τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται, ανακαίνισε το κτήριο «Ηλύσια» με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοσή του. Έτσι, κατάφερε να συνδυάσει τον κλασσικό με τον σύγχρονο σχεδιασμό προσφέροντας, παράλληλα, στους πελάτες της μια νέα αγοραστική εμπειρία. Τα στοιχεία, βέβαια, που κάνουν την ΑΒ να ξεχωρίζει από κάθε άλλη εταιρεία σουπερμάρκετ, δηλαδή ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας και εκπληκτικών τιμών, είναι παρόντα και εδώ!

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας που έφερε εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο δήλωσε σχετικά: «Το κτήριο είναι ένα από τα πρώτα έργα του μοντέρνου κινήματος στην Ελλάδα. Επομένως, κρίθηκε σκόπιμο  η ανακαίνισή του  να σχεδιαστεί  με  σεβασμό προς  τα ιδιαίτερα κατασκευαστικά και μορφολογικά στοιχεία του διατηρητέου κτιρίου ώστε να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του, αλλά και προς την πόλη καθώς σέβεται τον πολεοδομικό και ιστορικό χαρακτήρα της. Στόχος των επεμβάσεων, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, είναι η συντήρηση του μνημείου.»

Το νέο κατάστημα ΑΒ εκτείνεται, συνολικά, σε 3 ορόφους γεμάτους προϊόντα που όλοι αναζητούμε καθημερινά. Στο ισόγειο θα βρείτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, φρέσκα κρεατικά και ψαρικά έτοιμα συσκευασμένα, είδη κατάψυξης και προϊόντα ψυγείου. Στον 1ο όροφο θα βρείτε είδη προσωπικής φροντίδας και προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι ενώ στο -1 σας περιμένουν η κάβα αλλά και οι υπόλοιπες κατηγορίες τυποποιημένων προϊόντων. Τα, δε, έξυπνα, αυτόματα self check out ταμεία που διαθέτει το κατάστημα αλλά και τα 3 συμβατικά ταμεία κάνουν τις ουρές… παρελθόν.

Κάντε κι εσείς μια επίσκεψη στο νέο κατάστημα ΑΒ στην οδό Παύλου Μελά 8, και ζήστε μια αγοραστική εμπειρία με άρωμα… παλιάς Θεσσαλονίκης!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις