Ελλάδα

“Πόλεμος” αστυνομικών – αντιεξουσιαστών για εκδήλωση στα Εξάρχεια

Νέος "πόλεμος" έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους αναρχικούς μετά από εκδήλωση που έχουν προγραμματίσει οι πρώτοι στην πλατεία των Εξαρχείων. Οι αντιεξουσιαστές από την πλευρά τους κάνουν λόγο για "προκλητική" εκδήλωση και υποστηρίζουν πως σκοπός της είναι να "σπάσουν και καλά το γκέτο και τo άβατo".

“Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί…. Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους” σημειώνουν μέσα από το Indymedia και εξαπολύουν επίθεση κατά των αστυνομικών. “Οι θεματοφύλακες τους κράτους, όπως αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους, οι μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων, καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα “Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις”.

Η πρόσκληση της αστυνομίας

Η εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» θα πραγματοποιηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 18:00, στην πλατεία Εξαρχείων.

“Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται «τυφλά» φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και αστυνομικών, τα οποία τείνουν να γίνουν «θεσμοποιημένη πραγματικότητα» με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν” αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, σε ανακοίνωση της.

“Η ΠΟΑΣΥ κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους. Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα” τονίζει μεταξύ άλλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακιστέος ο 27χρονος που προκάλεσε το τροχαίο στα Μάλια με θύμα την 23χρονη - Του επιτέθηκαν οι γονείς της
Οι γονείς της 23χρονης, στην εικόνα του 27χρονου άνδρα έξω από τα δικαστήρια, ξεκίνησαν να ουρλιάζουν και να τον βρίζουν, κατηγορώντας τον για το τροχαίο δυστύχημα που έκοψε νωρίς το νήμα της ζωής της 23χρονης
Η 23χρονη Μαρία που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο
Υπόθεση Novartis: Ένοχοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες Δεστεμπασίδης και Μαραγγέλη
Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση
Novartis 14
Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά της Κρήτης – Φόβοι για «υγειονομική βόμβα»
Οι μαζικές αφίξεις μεταναστών το Σαββατοκύριακο έφεραν την Κρήτη στο όριο της «ασφυξίας» – Στην Αγυιά περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr
Στελέχη του Λιμενικού με παράτυπους μετανάστες στο λιμάνι της Γαύδου
19
Κίνηση στους δρόμους: Ατελείωτο χάος σε Κηφισό και Μεσογείων λόγω τροχαίων – 30λεπτες καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
Τα τροχαία στον Κηφισό σημειώθηκαν στο ρεύμα προς Πειραιά - Το πρώτο έγινε μεταξύ 3 αυτοκινήτων ενώ το δεύτερο μεταξύ 2 φορτηγών - Σύγκρουση οχημάτων και στη Μεσογείων
Αυτοκίνητα 1