Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος των Ρόουζ μεταξύ πασίγνωστου Έλληνα σχεδιαστή και του πρώην συντρόφου του – «Διαζύγιο» με φόντο σπίτια, super cars και πανάκριβα έργα τέχνης

Πόλεμος των Ρόουζ μεταξύ πασίγνωστου Έλληνα σχεδιαστή και του πρώην συντρόφου του – «Διαζύγιο» με φόντο σπίτια, super cars και πανάκριβα έργα τέχνης

Αυτός πασίγνωστος Έλληνας σχεδιαστής, με πελάτες αστέρες του Hollywood και της παγκόσμιας high society. Ο σύντροφός του για μια και πλέον δεκαετία, επιχειρηματίας που ξέρει να στήνει επιτυχημένα projects και να πουλάει σε υψηλές τιμές.

Το «διαζύγιο» μεταξύ του σχεδιαστή και του επιχειρηματία, πριν μερικούς μήνες προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις με φόντο τα εκατομμύρια, όχι μόνο της κοινής επιχείρησης, αλλά και της περιουσίας που δημιουργήθηκε από κοινού.

Σπίτια, super cars, αριστουργηματικά έργα τέχνης διεθνών εικαστικών, μπήκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που μόνο «βελούδινες» δεν είναι για να καταλήξει το πρώην ζευγάρι, στο μέσο ενός πολέμου με αποτέλεσμα που δεν μπορεί κανένας να προβλέψει.

Οι αγωγές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκή χώρα όπου έχουν μεταφερθεί οι επιχειρήσεις, αποκαλύπτουν ένα απίστευτο παρασκήνιο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από ένα χολιγουντιανό δικαστικό θρίλερ.

Μάλιστα, για τον δικαστικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει οι δύο πλευρές έχουν απευθυνθεί σε μεγάλα και γνωστά δικηγορικά γραφεία των Αθηνών και ετοιμάζουν τις προτάσεις τους καθώς οι μεγάλες μάχες με φόντο τα εκατομμύρια θα δοθούν στις δικαστικές αίθουσες αφού κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συμβιβασμού, έχει πέσει στο κενό.

Χαρακτηριστικό του ψυχροπολεμικού κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι ουσιαστικά ο πρώην σύντροφός του, εν μία νυκτί, τον εξοστράκισε από τις κοινές τους επιχειρήσεις.

Του απαγόρευσε ακόμα και την είσοδο στα γραφεία των εγκαταστάσεων καθώς όπως λέει ο καταγγέλλων, όλα αυτά τα χρόνια ο ίδιος χρηματοδοτούσε, όμως ο designer κατάφερε να ελέγξει τον μηχανισμό, τοποθετώντας δικούς του ανθρώπους.

Από την άλλη ο σχεδιαστής απαντά πως η εταιρεία που έχει παρουσία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, μέσω αντιπροσώπων, το δικό του όνομα αποτελεί το «χρυσοφόρο» brand name της εταιρείας με τις δημιουργίες του να πωλούνται στους stars του Hollywood έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η τελευταία προσπάθεια συμβιβασμού, ναυάγησε το καλοκαίρι σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου, όταν λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές για να λήξει ομαλά αυτή η ιστορία και ενώ είχε συμφωνηθεί η παραχώρηση κάποιων έργων τέχνης από τον σχεδιαστή στον επιχειρηματία σύντροφο του και μετρητών, διαφώνησαν στον τρόπο καταβολής των εκατομμυρίων ευρώ και με μεγάλη ένταση οι δυο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν τις όποιες διαφορές στα δικαστήρια.

Το newsit.gr, έχει στη διάθεση του τον φάκελο της υπόθεσης όμως λόγω της σοβαρότητας αλλά και της δικαστικής εξέλιξης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, παρακολουθεί και καταγράφει όσο επιτρέπεται τον πόλεμο ενός άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού, που έζησε το απόλυτο love story στον αστερισμό του διεθνούς jet set και σήμερα σαν δύο ξένοι καλούνται να λύσουν τις οικονομικές τους διαφορές στα δικαστήρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις