Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Politico: Η Ελένη Τουλουπάκη ανάμεσα στις 28 προσωπικότητες που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2019

Ελένη Τουλουπάκη

Τον κατάλογο με τις 28 προσωπικότητες, που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη την επόμενη χρονιά, παρουσίασε σήμερα η ευρωπαϊκή έκδοση της ιστοσελίδας Politico. Σε αυτόν περιλαμβάνεται και μία Ελληνίδα, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Η Ελένη Τουλουπάκη βρίσκεται στην τέταρτη θέση της υποκατηγορίας «Disruptors», που περιλαμβάνει τους ανθρώπους που ταράζουν τα νερά και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι «λίγες προσωπικότητες στην ελληνική πολιτική ζωή που διχάζουν όσο» εκείνη.

«Για τους υποστηρικτές της, η επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς είναι ένα απολύτως αναγκαίο κακό, καθώς ξεριζώνει την κουλτούρα της διαφθοράς που απλώνει τα πλοκάμια της βαθιά στο κατεστημένο της χώρας. Για τους επικριτές της, είναι ένα όργανο του κυβερνώντος ακροαριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, διότι ασχολείται με πολιτικές βεντέτες και υπονομεύει την αντιπολίτευση», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Politico.

«Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο», συνεχίζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, «είναι ότι οι υποθέσεις στις οποίες εργάζεται έχουν τη δυνατότητα να ταράξουν την κοινή γνώμη ενόψει των εθνικών εκλογών της επόμενης χρονιάς, στις οποίες το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα πειστικό προβάδισμα».

«Οι υποθέσεις που χειριζόμαστε έχουν τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον, (και αφορούν) όχι μόνο τη διαφθορά στη χώρα, αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στο εξωτερικό», δηλώνει η 48χρονη εισαγγελέας. «Θα συνεχίσουμε ακούραστα τις προσπάθειές μας όσο υπηρετούμε τους πολίτες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εισαγγελέας αρνήθηκε να μιλήσει για κατηγορίες που ενδέχεται να απαγγελθούν μελλοντικά, αλλά επιμένει ότι οι υποθέσεις που εκκρεμούσαν για χρόνια «έχουν ήδη επιταχυνθεί και τώρα αποδίδουν καρπούς».

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε το brand name της Ελλάδας», δηλώνει η κα. Τουλουπάκη. «Θα πρέπει όλοι να εργαστούμε σοβαρά προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην κορυφή ο Σαλβίνι

Στην κορυφή της γενικής κατάταξης των ανθρώπων που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη την επόμενη χρονιά βρίσκεται ο Ιταλός Ματέο Σαλβίνι. Έχοντας καταφέρει να κυριαρχήσει στο εσωτερικό της χώρας του, ο ηγέτης της Λέγκας μεταφέρει τον λαϊκισμό στο ευρωπαϊκό πεδίο μάχης, έχοντας την πρόθεση να ανατρέψει την ευρωπαϊκή τάξη.

Οι άλλες δύο υποκατηγορίες είναι οι «Doers», οι άνθρωποι με δράση, και οι «Dreamers», οι οραματιστές, στις οποίες την πρώτη θέση καταλαμβάνουν αντίστοιχα η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών Ίνε Έρικσεν Σορέιντε και η Γαλλίδα Γκαράνς Πινό, επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο κόμμα La République En Marche του Εμανουέλ Μακρόν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις