Ελλάδα

Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά την Παρασκευή στην Αττική

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός για αύριο, Παρασκευή 28 Αυγούστου, στην Αττική. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Αττική είναι σε κατηγορία κινδύνου 4.

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και την Περιφέρεια και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αριστοτέλης Δαμίγος: Στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το «ύστατο χαίρε» στον Έλληνα σύνδεσμο του ελικοπτέρου που έπεσε στην Ψάθα
Ο Αριστοτέλης Δαμίγος ήταν πιλότος και συντονιστής-μεταφραστής και έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα
Ο Αριστοτέλης Δαμίγκος, 8