Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πολυτεχνείο – Φίλης: Επίκαιρα τα αιτήματα του λαού, 42 χρόνια μετά

Πολυτεχνείο – Φίλης: Επίκαιρα τα αιτήματα του λαού, 42 χρόνια μετά

Τη σημασία της ενεργητικής συμμετοχής της νεολαίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και να χαραχθεί ένα ανθρώπινο και ελπιδοφόρο μέλλον, υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο μήνυμα του για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη.
 

Ο κ. Φίλης επισημαίνει την επικαιρότητα των αιτημάτων της εξέγερσης του Νοεμβρίου 1973, σήμερα, 42 χρόνια μετά.
 
«Τα αιτήματα του ελληνικού λαού εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, μιλούσαν για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Τα αιτήματα αυτά παραμένουν επίκαιρα, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Η πραγμάτωσή τους απαιτεί συνεχή προσπάθεια και αγώνα της νέας γενιάς για μόρφωση, πολιτισμό και εργασία. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, η ίδια η δημοκρατία, αποτελούν σταθερά τη μόνη εγγύηση μιας πορείας προς την ανάπτυξη και την ευημερία», αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργού.
 
Τέλος, ο κ. Φίλης καλεί τη νέα γενιά να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για μια μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική αναγέννηση και να «οδηγήσει τη χώρα σε πολυδιάστατη ανάπτυξη και ευημερία, για να πραγματώσουμε το όραμα μιας κοινωνίας της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε