Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πολυτεχνειούπολη: 30χρονος κακοποιός ο τραυματίας από τους πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς – Έμενε στην φοιτητική εστία

Πολυτεχνειούπολη: 30χρονος κακοποιός ο τραυματίας από τους πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς – Έμενε στην φοιτητική εστία

Αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (27.09.2022) στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, υπήρξαν πυροβολισμοί και τραυματίστηκε ένας 30χρονος. 

Η επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί της Τρίτης (27.09.2022), με στόχο των εντοπισμό υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες. Κατά την διάρκεια των ερευνών, μια αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατά την αποχώρηση της – όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Αρχών – δέχθηκε επίθεση από έναν 30χρονο, με αποτέλεσμα να πέσουν τέσσερις πυροβολισμοί

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο 30χρονος δέχθηκε τουλάχιστον μια σφαίρα στην κοιλιά. 

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Σύμφωνα με αναγνώστη του newsit.gr στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, με αρκετό κόσμο να βρίσκεται συγκεντρωμένο. 

Δείτε φωτογραφία:

Φωτογραφία αναγνώστη του newsit.gr από το σημείο

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα.

Δείτε βίντεο:

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: 

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις