Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πολυτεχνειούπολη: Ο 30χρονος που τραυματίστηκε στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχε στην αρπαγή γιου δημοσιογράφου το 2019

Πολυτεχνειούπολη: Ο 30χρονος που τραυματίστηκε στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχε στην αρπαγή γιου δημοσιογράφου το 2019

Στην αρπαγή του τότε 17χρονου, γιου δημοσιογράφου, που έγινε το 2019 εμπλέκεται ο 30χρονος σεσημασμένος κακοποιός, ο οποίος επιτέθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη το πρωί της Τρίτης (27.09.222), σε ανθυπαστυνόμο, με αποτέλεσμα εκείνη να πυροβολήσει για να τον σταματήσει.

Η αρπαγή του αγοριού έγινε τον Μάιο του 2019 την ώρα που γύριζε σπίτι του. Έξι άτομα, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος που συνελήφθη στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, τον ακινητοποίησαν, του φόρεσαν κουκούλα, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου τον κράτησαν για αρκετές ώρες όμηρο. Αφού του πήραν τα κλειδιά του σπιτιού, πήγαν στο σπίτι της οικογένειάς του όπου βρίσκονταν οι γονείς του και ο μικρός αδερφός του.

Οι δράστες, όπως είχε γίνει γνωστό, τραυμάτισαν τον δημοσιογράφο, τον πατέρα του ανήλικου, ελαφρά με μαχαίρι και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια, διέφυγαν από το σπίτι, αφήνοντας σε κοντινή απόσταση το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

Οκτώ μήνες μετά το περιστατικό, η Αστυνομία είχε συλλάβει έναν 28χρονο, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που είχε εισβάλει στο σπίτι του δημοσιογράφου.

Σε βάρος του 30χρονου έχουν σχηματιστεί πέντε δικογραφίες, μια από αυτές αφορά την αρπαγή του 17χρονου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις