Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πολυτεχνειούπολη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των 14 μελών της συμμορίας του Έσκο

Πολυτεχνειούπολη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των 14 μελών της συμμορίας του Έσκο

Με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη, οι δράστες έκαναν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά. Οι συλλήψεις και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν προκάλεσαν αίσθηση…

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικών Διατάξεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και οι φωτογραφίες 14 ατόμων, που αποτελούν μέλη των τριών συμμοριών που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και σπίτια, ενώ διακινούσαν και ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τις σχετικές Εισαγγελικές Διατάξεις, αποσκοπεί στη διερεύνηση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, στην περιέλευση πληροφοριών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ασύλληπτων μελών της οργάνωσης και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου κάνοντας αντιληπτό τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης προς τους πολίτες. 

Όπως είχε ανακοινωθεί μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, είχαν συλληφθεί 32 μέλη των συμμοριών αυτών, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά τους μέλη. Οι συμμορίες αυτές σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες έχοντας ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων εδώ

Τα στοιχεία για την Πολυτεχνειούπολη που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας προβληματίζουν. Οι μαφιόζοι έδειχναν να μην φοβούνται τίποτα. Διακινούσαν ναρκωτικά ακόμα και μπροστά σε φύλακες και είχαν φτάσει στο σημείο να καλούν στη φοιτητική εστία κακοποιούς από την Αλβανία. Τους εξηγούσαν πως έχει η κατάσταση και τους έπειθαν πως το ταξίδι στην Ελλάδα αξίζει τον κόπο.

Πράγματι όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μια σειρά από επικίνδυνοι εγκληματίες βρήκαν καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη. Έκαναν επιθέσεις και ληστείες, με ορμητήριο πάντα τη φοιτητική εστία στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι Αρχές καλούνται να διαπιστώσουν ποιος ήταν ο ρόλος που έπαιξαν οι φύλακες. Καθώς σε πολλές περιπτώσεις, έχουν καταγραφεί να πιάνουν κουβέντα με μέλη της μαφίας και να μην αντιδρούν σε περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, μπροστά στα μάτια τους.

Φως στα όσα συνέβαιναν με τα προσκλητήρια κακοποιών άρχισε να πέφτει τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι αστυνομικοί έπιασαν έναν 26χρονο Αλβανό για 6 ληστείες σε Παπάγου, Γλυφάδα και Παλαιό Φάληρο. Μαζί με τους συνεργούς του, είχε χρησιμοποιήσει μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, που αργότερα μπήκε στην Πολυτεχνειούπολη. Από την έρευνα προέκυψε ότι μέλη της συμμορίας, είχαν προκληθεί από την Αλβανία και είχαν φτάσει στην Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις