Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πολυτεχνειούπολη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για να τους αποδοθούν κατηγορίες

Πολυτεχνειούπολη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για να τους αποδοθούν κατηγορίες

Στον εισαγγελέα των δικαστηρίων της Ευελπίδων οδηγήθηκαν σήμερα (28.9.2022) πριν από λίγο οι συλληφθέντες της επιχείρησης της αστυνομίας που εξάρθρωσε τρεις συμμορίες στην Πολυτεχνειούπολη

Οι συλληφθέντες των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα με πούλμαν της ΕΛ.ΑΣ. και βρίσκονται σε κτίριο κοντέινερ και αναμένεται να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Λίγο μετά τις 18:30, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή ενώ υπήρξε ένταση από τους συγγενείς τους που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την ύπαρξη καμερών και δημοσιογράφων στο σημείο. Μερικοί από τους συλληφθέντες ήταν ειρωνικοί.

«Φύλλο και φτερό» έγινε η Πολυτεχνειούπολη το πρωί της περασμένης Τρίτης στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Στόχος των ερευνών, όπως αναφέρει και η ΕΛ.ΑΣ. σε σχετική ανακοίνωσή της, ήταν ο εντοπισμός υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 22 άτομα και να εξαρθρωθούν 3 συμμορίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και μια 22χρονη δόκιμη αστυνομικός, η οποία φέρεται να έδινε πληροφορίες εκ των έσω, επειδή έκανε υπηρεσίες στο ΑΤ Ζωγράφου, πολύ κοντά δηλαδή στις φοιτητικές εστίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές, η φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης χρησιμοποιείτο ως ορμητήριο και καταφύγιο κακοποιών που δραστηριοποιούνταν σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις