Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από φοιτητές!

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από φοιτητές!

Πορεία από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν φοιτητές νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (11.11.2019). Ένταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές που πήραν μέρος στην πορεία διαμαρτύρονται για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα (11.11.2019) στην ΑΣΟΕΕ.

Με κεντρικό σύνθημα “κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό” οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την στάση των αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ.

Click4more: Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ!

Παράλληλα, διεμήνυσαν ότι “θα απαντήσουν με ανυποχώρητους αγώνες”.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης των φοιτητών, περίπου στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (11.11.2019) η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαταστάθηκε σταδιακά.

Ένταση στην πορεία της Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν φοιτητικές παρατάξεις και οργανώσεις και στη συμπρωτεύουσα, με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και το κλείσιμο της σχολής ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου.

Μερίδα των διαδηλωτών που συμμετείχε στην πορεία με κουκούλες, επιτέθηκε με πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Αγίου Δημητρίου, βάζοντας κάδους απορριμμάτων στον δρόμο.

Πηγή για Θεσσαλονίκη: grtimes.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις