Κυριακή, 26 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πορνογραφία ανηλίκων: Εξιχνιάστηκαν δυο υποθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορνογραφία ανηλίκων: Εξιχνιάστηκαν δυο υποθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ) εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στην πρώτη υπόθεση συνελήφθη 23χρονος στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη δεύτερη, στην Αθήνα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου.

Σύμφωνα με την ΔΔΗΕ, προηγήθηκαν καταγγελίες για αναρτημένο πορνογραφικό υλικό ενηλίκων και ανηλίκων σε δύο διαδικτυακούς λογαριασμούς cloud service, το οποίο διαμοιραζόταν σε διάφορα διαδικτυακά δωμάτια επικοινωνίας, καθώς και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής και κατά την προκαταρκτική εξέταση εντοπίστηκαν τέσσερα ανήλικα θύματα, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι απεικονίζονταν στο επίμαχο οπτικό υλικό, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο κατηγορούμενων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και USB.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 23χρονου και του 28χρονου. Όσον αφορά τον πρώτο, στην κατοχή του εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών σχετικών με την υπόθεση, πράξη για την οποία και συνελήφθη. Ο 28χρονος δεν συνελήφθη, επειδή δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για τον 28χρονο, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις