Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Πόρος: Μοναδικές παραλίες μια ανάσα από την Αττική

Πόρος: Μοναδικές παραλίες μια ανάσα από την Αττική

Ο Πόρος η γενέτειρα του Θησέα, είναι το νησί του Αργοσαρωνικού κόλπου που όταν το επισκεφτείς θα απολαύσεις πλήρως την χαλάρωση στην εκδρομή σου.

Η ματιά σου θα γεμίσει εικόνες πλημμυρισμένες από το πράσινο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας, κι όλα αυτά μια μόλις ανάσα μακριά απ´ την πρωτεύουσα. Φύγαμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να κάνεις όσο θα βρίσκεσαι στον Πόρο…

Ο πανέμορφος Πόρος, το αποτέλεσμα δυο διαφορετικών νησιών της ηφαιστειογενούς Σφαιρίας και της κατάφυτης Καλαυρίας, θα σε σαγηνέψει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στα εδάφη του.

Η αμφιθεατρικά χτισμένη κοσμοπολίτικη πόλη του και τα παραδοσιακά του λίθινα δρομάκια με τα νεοκλασικά σπίτια, θα σε μεταφέρουν σε ένα μαγικό σκηνικό, που θα θες σίγουρα να εξερευνήσεις.

Ξεκινά με το ρολόι, που στέκει για περίπου έναν αιώνα στο πιο ψηλό σημείο, έχοντας δίπλα του την Ελληνική σημαία. Προετοιμάσου για μια ανηφορική διαδρομή με μπόλικα σκαλιά, η θέα όμως που θα αντικρίσεις στο τέλος θα σε δικαιώσει. Προτίμησε να ανέβεις ώρα που ο ήλιος δεν θα είναι στο φόρτε του και έχε μαζί σου φορτισμένες συσκευές για να απαθανατίσεις το υπέροχο τοπίο.

Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας πάρε ένα απτά δυο μονοπάτια στα δυτικά, αυτό του Γερολίμανου ή στο εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, που θα σε οδηγήσουν στον πετρόκτιστο φάρο «Ντάνα», ένα απ´ τα πιο σύγχρονα μνημεία ναυτικής κληρονομιάς.

Το αρχαιολογικό μουσείο είναι ένας ακόμα σταθμός που πρέπει σίγουρα να κανείς στον περίπατο σου. Με εκθέματα ευρήματα ανασκαφών από την περιοχή της αρχαίας Τροιζήνας και το Ναό του Ποσειδώνα, η ιστορία σε καλεί να την ανακαλύψεις.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις