Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόρτο Ράφτη: Μονοήμερη εκδρομή και απόδραση από την καθημερινότητα

Πόρτο Ράφτη: Μονοήμερη εκδρομή και απόδραση από την καθημερινότητα

Στήσε στο πι και φι μια μονοήμερη εκδρομή στο Πόρτο Ράφτη. Γιατί;

Αρχικά γιατί είναι δίπλα σου αλλά και γιατί το φθινόπωρο βρίσκεται ήδη στη μέση του, οι ηλιόλουστες μέρες όμως συνεχίζουν να αποτελούν το ιδανικό έναυσμα για μονοήμερες εκδρομές με φόντο τους την θάλασσα.

Το κοντινό και πανέμορφο Πόρτο Ράφτη, λοιπόν, είναι μια τέτοια επιλογή. Ένας προορισμός που δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να δεις και να κάνεις εκεί, σε μια απόδραση-αστραπή.

Το Πόρτο Ράφτη είναι εκείνο το μέρος σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, που καταφέρνει να συνδυάζει ένα φυσικό τοπίο, με την ύπαρξη ψηγμάτων ιστορίας στο περιβάλλον του.

Το σκηνικό του λιμανιού του σύμφωνα με ευρήματα και αναφορές, διαδραμάτιζε σπουδαίο στρατηγικό ρόλο στην εποχή, αφού όχι μόνο αποτελούσε την είσοδο για το νομό της Αττικής, αλλά αναλάμβανε και χρέη κεντρικού λιμανιού όταν ο Πειραιάς βαλλόταν από τους εχθρούς.

Το μικρό αυτό σε μέγεθος λιμάνι, είναι ένα πραγματικά γραφικό στολίδι, που θα απολαύσεις να περπατήσεις ή να ποδηλατήσεις περιμετρικά του, έχοντας την θέα της θάλασσας κυριολεκτικά στο πιάτο.

Κάτω από τα πόδια σου θα βρεις λιθόκτιστο δρόμο, που εναλλάσσεται με το υλικό του ξύλου, ενώ πάπιες και χήνες κάνουν αμέριμνες την εμφάνιση τους δίνοντας ακόμα μια μαγική νότα στο τοπίο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις