Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόρτο Ράφτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη 36χρονου Σύριου που διακινούσε μετανάστες στην Ελλάδα

Πόρτο Ράφτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη 36χρονου Σύριου που διακινούσε μετανάστες στην Ελλάδα

Στα χέρια των Αρχών έπεσε ένας 36χρονος Σύριος, ο οποίος φέρεται να είναι ο σύνδεσμος του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία, τα μέλη του οποίου μετέφεραν 24 ανθρώπους με θαλαμηγό στο Πόρτο Ράφτη.

Σε βίντεο ντοκουμέντο από την τηλεόραση του OPEN φαίνεται η σύλληψη του 36χρονου που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό με τους μετανάστες στο Πόρτο Ράφτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύριος φέρεται να είχε κατάστημα «βιτρίνα» επί της οδού Λιοσίων στην Αθήνα και μέσω αυτού να έκανε συνεννοήσεις και να… αναλάμβανε τους παράτυπους μετανάστες όταν έφταναν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος Σύριος φέρεται να ήταν αυτός που ενημέρωνε τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος στην Τουρκία όταν έφταναν οι μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή, η οποία έφτανε τα 5.000 δολάρια για τον κάθε έναν μετανάστη.

Είναι πιθανό ο 36χρονος να αναλαμβάνε να στείλει τους μετανάστες από την Αθήνα σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, λίγο μετά τις συλλήψεις των διακινητών της θαλαμηγού στο Πόρτο Ράφτη, φαίνεται ότι φρόντισε να στείλει στο εξωτερικό τη γυναίκα του και το παιδί του με πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η σύλληψη του 36χρονου Σύριου:

Το κυνηγητό με το Λιμενικό και τη θαλαμηγό στο Πόρτο Ράφτη:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις