Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πώς ξεσκεπάστηκε το κύκλωμα με τα ψεύτικα rapid tests – Το μοιραίο λάθος του ιδιοκτήτη φαρμακείου

rapid tests
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Πέντε στρατιωτικοί, ένας συνοριοφύλακας, ένας ιδιοκτήτης φαρμακείου και ένας διοικητής αστυνομικού τμήματος κωμόπολης του Έβρου είναι μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν για τις ψευδείς βεβαιώσεις των rapid tests στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Η αντίστροφη μέτρηση για να ξεσκεπαστεί η φάμπρικα που φαίνεται ότι είχε στήσει ο ιδιοκτήτης φαρμακείου με την προμήθεια πιστοποιητικών για Covid – 19 και κυρίως rapid tests τα οποία αυτοί που τα εξασφάλιζαν τα παρουσίαζαν στις εργασίες τους για να φαίνονται νόμιμοι, ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στο τμήμα Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Οι αστυνομικοί όμως που άρχισαν να ψάχνουν το θέμα, διαπίστωσαν με έκπληξή τους ότι οι αρκετοί από αυτούς που είχαν προμηθευτεί τα ψευδή rapid tests τα οποία δηλώνονταν στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ως αρνητικά ήταν συνάδελφοί τους και μάλιστα ο ένας από αυτούς αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Έτσι στην υπόθεση αμέσως ενεπλάκη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. Κι αυτό γιατί πέντε αστυνομικοί, ένας συνοριοφύλακας και ο διοικητής αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου ήταν μεταξύ αυτών που είχαν προμηθευτεί τα πλαστά rapid tests.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το λάθος του ιδιοκτήτη φαρμακείου το οποίο πρόδωσε τις ενέργειές του ήταν ότι δήλωνε τα rapid tests στην πλατφόρμα, όταν το φαρμακείο ήταν κλειστό, κυρίως αργά το βράδυ. Το γεγονός αυτό ήταν που ξεκλείδωσε τις έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα άτομα με rapid test που δηλώνονταν εκτός λειτουργίας του φαρμακείου.

Click4more: Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Τιμές ρεκόρ στο ιικό φορτίο στα λύματα

Όλοι οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 25.11.2021, στο δικαστικό μέγαρο της Ορεστιάδας. Επειδή όμως οι δικηγόροι τους δεν είχαν πάρει τη δικογραφία αφού πρώτα παραπέμφθηκαν στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας πήραν αναβολή για την Παρασκευή, 26.11.2021, στις 12:30. Μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις