Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πώς να αποφύγετε συνωστισμούς και ουρές για την πληρωμή φόρων

Πώς να αποφύγετε συνωστισμούς και ουρές για την πληρωμή φόρων

Εύκολη, γρήγορη και ανέπαφη πληρωμή σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ. 

Τρεις ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, οι φορολογούμενοι σπεύδουν για την εξόφληση των δύο πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος. Στην εποχή του κορονοϊού, την προτίμηση του κόσμου κερδίζουν συνεχώς τα καταστήματα ΟΠΑΠ, όπου κάποιος μπορεί να πραγματοποιήσει την πληρωμή του εύκολα και γρήγορα.

Βρεθήκαμε σε ένα μοντέρνο κατάστημα ΟΠΑΠ στην Ηλιούπολη, όπου ο ιδιοκτήτης του, Χαράλαμπος Κουνάς, μας μίλησε για την υπηρεσία πληρωμών της tora Wallet, η οποία είναι διαθέσιμη στο κατάστημά του, όπως και σε άλλα 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα.

Εύκολα, γρήγορα και χωρίς συνωστισμό

«Ο βασικός λόγος που προτρέπει τον κόσμο να προτιμάει το κατάστημά μας είναι το γεγονός ότι εδώ δεν θα χρειαστεί ποτέ να περιμένει σε ουρά ή να συνωστιστεί. Ειδικά, το τελευταίο διάστημα με το φαινόμενο της πανδημίας του κορονοϊού, πολλοί νιώθουν περισσότερο ασφαλείς να επισκεφτούν ένα κατάστημα ΟΠΑΠ. Εδώ, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα μέτρα. Όλοι οι υπάλληλοι και οι πελάτες φορούν συνεχώς μάσκα, γίνονται τακτικές απολυμάνσεις σε όλο το χώρο καθημερινά, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών», εξήγησε ο Χ. Κουνάς.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, με την πληρωμή του φόρου εισοδήματος μέσω χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας, οι φορολογούμενοι διευκολύνονται και στην κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου.

Σύμφωνα με τον  Χ. Κουνά, «ακόμα και πριν την έξαρση της πανδημίας η υπηρεσία είχε σταθερά ανοδική τάση. Παίζει μεγάλο ρόλο το διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων ΟΠΑΠ. Μπορεί να πληρώσει κάποιος τις οφειλές του ακόμα και αργά το βράδυ ή και το Σαββατοκύριακο. Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι πολλοί πελάτες προτιμούν να έρχονται πάντα ακόμα και το Σάββατο το πρωί, στα πεταχτά, ανάμεσα σε δουλειές και ψώνια».

Και εξόφληση λογαριασμών

Στα καταστήματα ΟΠΑΠ πραγματοποιείται, επίσης, εξόφληση όλων των υπόλοιπων λογαριασμών ενός νοικοκυριού. «Φως, νερό, τηλέφωνο, internet, ασφάλειες, συνδρομητική τηλεόραση, όλα μπορείς να τα πληρώσεις εδώ. Ανεξαρτήτως παρόχου», τονίζει ο Χ. Κουνάς. 

Πατώντας εδώ μπορεί κανείς να βρει το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ για να πραγματοποιήσει τις πληρωμές του. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις