Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις στη νέα ΕΡΤ – Οι προτάσεις Καψή για τις αποζημιώσεις

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις στη νέα ΕΡΤ – Οι προτάσεις Καψή για τις αποζημιώσεις

Εργαζόμενοι με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ θα προτιμηθούν για την πρόσληψη στον νέο φορέα. Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής στους εργαζομένους στην ΕΡΤ με τους οποίους συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

2.000 εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν στη νέα ΕΡΤ και σύμφωνα με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα υπάρξει πρόβλεψη για προτίμηση υποψηφίων με προϋπηρεσία σε ΕΡΤ κατά την τελευταία 2/3 ετία.
Ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει βάσει οργανογράμματος και στην πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αναφέρονται αριθμός ανά ειδικότητα.

Όσοι επαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ, θα μπουν στο ενιαίο μισθολόγιο

Οι περιφερειακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και κατά το μεταβατικό στάδιο με τον τελικό αριθμό να καθορίζεται βάσει του οργανογράμματος. Επίσης οι 153 εργαζόμενοι των Μουσικών Συνόλων περιλαμβάνονται στους 2.000.

Οι αποζημιώσεις

Στις προτάσεις που δόθηκαν από τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή στους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, με τους οποίους συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρεται πως για τον υπολογισμό της αποζημίωσης θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου αποζημίωσης που ισχύει για το Δημόσιο (εξαίρεση από α.ν. 173/1967).

Στο ερώτημα των εργαζομένων αν η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία του καθενός από την πρώτη ημέρα απασχόλησης στην ΕΡΤ, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και ανεξαρτήτως του αν η προϋπηρεσία αυτή είχε αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη, διευκρινίζεται πως υπογράφηκε χθες τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022.

Το όνομα του νέου φορέα δε θα είναι ΝΕΡΙΤ 

Δηλαδή για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό με βάση των πρώτη ημέρα πρόσληψης και για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με βάση το ΠΔ 164/2004, λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής (εκάστοτε τελευταίας) συν οιοσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή.

Σε ό,τι αφορά τις μεταβατικές συμβάσεις οι αποδοχές θα καθοριστούν με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία για το Δημόσιο, δηλαδή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (ν. 4024/2011).
Η προϋπηρεσία λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο (προϋπηρεσία με την έννοια της εργασιακής εμπειρίας).

Τέλος, στο ερώτημα πως θα διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας (κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότησης) ενώ θεωρούνται για την κυβέρνηση ήδη απολυμένοι, σημειώνεται ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για νομοθετική ρύθμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακός χαμός στη Βουλή για τη ΝΕΡΙΤ – Σακοράφα προς Καψή: “Είσαι υπάλληλος του ΔΟΛ”

Η ΝΕΡΙΤ στην Βουλή – Καψής: τα επόμενα 24ωρα θα γίνει “εκπομπή ανάγκης”

Καψής: Τα επόμενα 24ωρα ανοίγει η ΕΡΤ

Θεσσαλονίκη: Ο γάμος των απολυμένων της ΕΡΤ – Μήνας του μέλιτος στο κλειστό κανάλι!

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Κακέκτυπο το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Όλο το νομοσχέδιο και οι προβλέψεις για την ΝΕΡΙΤ ΑΕ

Πυρά Καψή κατά συνδικαλιστών για ΕΡΤ: Θέμα ωρών να ανοίξει αν…

ΠΟΣΠΕΡΤ: Με υπόμνημα στο ΣτΕ ζητά την άμεση λειτουργία της ΕΡΤ

Πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΡΤ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε