Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Δημόσιο, σχολεία, μαγαζιά και ΜΜΜ

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Δημόσιο, σχολεία, μαγαζιά και ΜΜΜ

Μετά την σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» – που έπληξε κυρίως Αττική και Κρήτη – επιστρέφουμε σιγά – σιγά στην κανονικότητα. Ωστόσο, κάποιες από τις οικονομικές και κοινωνικές μας δραστηριότητες λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο χιονιάς έχουν προσαρμόσει τις λειτουργίες τους. 

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν και σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου του 2022, με τηλεκπαίδευση, καθώς οι σχολικές μονάδες παραμένουν και σήμερα κλειστές εξαιτίας κυρίως της ολισθηρότητας στους δρόμους και στις αυλές. 

Κλειστοί επίσης θα παραμείνουν και σήμερα οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, αλλά και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Τηλεργασία στο Δημόσιο – Ποιοι εξαιρούνται 

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα με τηλεργασία, ενώ για όσους υπαλλήλους δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ’ αποστάσεως υπάρχει η δυνατότητα να προσέλθουν αργότερα στην δουλειά τους χωρίς κάποια συνέπεια. Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Εσωτερικών, στην περίπτωση που ούτε η εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή, ούτε υπάρχει η δυνατότητα έστω και της καθυστερημένης προσέλευσης, τότε η απουσία του εργαζόμενου θεωρείται δικαιολογημένη. 

Οι μόνοι που εξαιρούνται από το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο είναι οι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

Τι ισχύει για τα μαγαζιά

Τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά σήμερα. 

Delivery και courier

Μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, και σήμερα αναστέλλεται η παροχή των υπηρεσιών διανομής τροφίμων σε καταναλωτές και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) με δίκυκλα οχήματα, για την Αττική.

Δικαστήρια

Τα δικαστήρια σήμερα, Παρασκευή (28.01.2022) θα παραμείνουν κλειστά. 

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι γραμμές του Μετρό 2 και 3 αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά, ενώ η ΣΤΑΣΥ ζήτησε χθες την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην κυκλοφορίας της Γραμμής 1 (Ηλεκτρικό), λόγω των συσσωρευμένων βλαβών από την κακοκαιρία.

Όσον αφορά στο Τραμ, τα δρομολόγια δεν θα διεξάγονται από τις 10 το βράδυ έως την λήξη της λειτουργίας σήμερα, λόγω έκτακτων εργασιών της ΕΥΔΑΠ σε αγωγό που διαπερνά τον τροχιόδρομο πλησίον της στάσης «Ζέφυρος».

Τέλος, τροποποιήσεις και ακυρώσεις αναμένεται να υπάρχουν στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ καθώς υπάρχουν ακόμα προβλήματα στους δρόμους. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις