Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Πώς «τσίμπησαν» τον youtuber ενώ έκανε live μετάδοση – Καρέ καρέ η ανατριχιαστική δράση του

Πώς «τσίμπησαν» τον youtuber ενώ έκανε live μετάδοση – Καρέ καρέ η ανατριχιαστική δράση του

Το δευτερο μέρος της υπόθεσης με τον απάνθρωπο διαδικτυακό θίασο που έστησαν δυο γνωστοί youtuber που εκμεταλλεύονταν ΑμεΑ, ολοκληρώθηκε χθες 6 Φεβρουαρίου, με τη σύλληψη του 35χρονου «Αρχηγού».

Μια επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που ήρθε να προστεθει στην ιστορία της σύλληψης του ανταγωνιστή του «Αρχηγού» πριν μερικούς μήνες, κατεβάζοντας αυλαία στο διαδικτυακό κουκλοθέατρο με ανθρωπινες μαριονέτες τα δυστυχή ΑμεΑ, που ειχαν σκηνοθετήσει μέσω των social media οι δυο συλληφθέντες youtuber για να γεμίζουν τις τσέπες τους λεφτά.

Στο θεατρο της φρίκης και του παραλόγου, τα θυματα των δυο αδίστακτων youtuber, τα ΑμεΑ, μετα απο εντολή χρηστών που πλήρωναν οσο – όσο για να παρακολουθούν on line τους πρωταγωνιστες, προέβαιναν σε πράξεις ανάρμοστες που ευτελίζουν την ανθρώπινη φύση. Απο το να κάνουν τους γελωτοποιούς που έτρωγαν ξύλο και χτυπιόντουσαν μεταξύ τους, μέχρι να φθάνουν στα ακραία σημεία να ξυρίζουν τα κεφάλια τους ή να προβαίνουν σε πράξεις σεξουαλικής φύσεως.  

Εξυβρίσεις και σεξουλικές πράξεις 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που παρουσιάζει το newsit.gr η δράση του 35χρονου ξεδιπλώνεται ως εξής: : «Απο την υπηρεσια μας συλλεχθηκε προανακριτικο υλικό που σχετίζεται με την τέλεση ποινικών αδικημάτων το οποιο υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ο κατηγορούμενος γνωστος με το ψευδώνυμο «Αρχηγός» κατα το χρονικο διάστημα απο τις 3/1/2023 έως 6/2/2024 καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ατόμων με αναπηρία, λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζοντας αυτους να πραγματοποιούν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο με σκόπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικο όφελος» αναφέρει το διαβιβαστικό και στις επόμενες γραμμές επισημαίνεται πως το ύποπτο προφίλ μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών που το σάρωναν καθημερινά. «Κατόπιν των ανωτέρω το προφίλ με την ονομασία (αναφέρεται στο όνομα) απο το ΤΙΚ-TOK τέθηκε σε διαρκή επιτήρηση απο την υπηρεσία μας. Χθες, 6/2/2024 και πέρι ώρα 00:15 ο ανωτέρω προέβη σε ζωντανή μετάδοση απο το συγκεκριμένο προφίλ με πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω και διαρκούντος του Αυτοφώρου». 

Η έφοδος και οι 7 σκληροί δισκοι 

Το μεσημέρι της 06-02-2024 οι αστυνομικοί του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας παρουσία εισαγγελέα εκαναν έφοδο στην οικία του οπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: « επτά (7) σκληροί δίσκοι και τέσσερις (4) συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 323Α παρ. 2-1 Π.Κ. “Εμπορία Ανθρώπων”, 312 Π.Κ παρ. 1β Π.Κ. “Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων” και 333 Π.Κ. “Απειλή”, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α Π.Κ. “Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας». 

Ήταν μέσα τα ΑΜΕΑ 

Κατά την έφοδο των αρχών, στον χώρο του συλληφθέντος βρέθηκαν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο (2) άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις