Ελλάδα

Ποσό – μαμούθ θα δώσει ο ΟΤΕ στον δήμο Θεσσαλονίκης

Το ποσό - μαμούθ των 3.464.334 ευρώ θα καταβάλλει ο ΟΤΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ποσό αφορά σε αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων δημοτικών χώρων για την εγκατάσταση καρτοτηλεφώνων κατά τα έτη 2001-2003. Με πράξεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης επιβλήθηκαν σε βάρος του ΟΤΕ τέλη και πρόστιμα λόγω της αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων δημοτικών χώρων για την τοποθέτηση συσκευών καρτοτηλεφώνων σε διάφορα σημεία της συμπρωτεύουσας.

Η απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αλλά οι αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Εφετείο ήταν αρνητικές για τον Οργανισμό και έτσι προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να αναιρεθούν οι σε βάρος του αποφάσεις.

Τελικά, το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ με μια σειρά αποφάσεών του (2090-2094/2019) απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης του ΟΤΕ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης είναι σύμφωνες με την νομολογία του ΣτΕ.

Ακόμη, επισημαίνουν οι δικαστές ότι τα δημοτικά τέλη δεν είναι σε υψηλά επίπεδα ως προς το κοινόχρηστό χώρο που καταλαμβάνουν τα καρτοκινητά τηλέφωνα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν αυτά (τα τέλη) δεν αφορούν μόνο την χρήση της επιφάνειας των κοινοχρήστων χώρων, αλλά και το υπέδαφος των χώρων αυτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέμπτη ημέρα μάχης με τις φλόγες σε Αττική και Βοιωτία - Σε Λούμπα, Μονή Παναχράντου και Αγία Παρασκευή επικεντρώνεται η μάχη των πυροσβεστών
Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα με τους πυροσβέστες να ελπίζουν ότι σήμερα θα καταφέρουν να σβήσουν και το τελευταίο καντηλάκι
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής - Στοίχημα των πυροσβεστών τα «καντηλάκια» που προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς
Περισσότερα από 130.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη! Αποκαρδιωτικός ο χάρτης που αποτυπώνει την καταστροφή σε Αττικοβοιωτία από δορυφορική εικόνα - Οι περιοχές σε «πορτοκαλί» συναγερμό για την Τρίτη (4/8/26)
Φωτιά στη Δυτική Αττική 14