Ελλάδα

Πότε θα είναι στον αέρα η νέα ΕΡΤ;

Θέμα ημερών θεωρείται το να εκπέμψει και πάλι η κρατική τηλεόραση, με νέα δομή, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση μεταβατική ως τη ΝΕΡΙΤ που θα λειτουργήσει ως μέσω “αποσυμπίεσης” της κυβερνητικής κρίσης. Μετά τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση χωρίς να δείξει ότι υποχωρεί αναζητά τον τρόπο με τον οποίο η συχνότητα θα ανοίξει και πάλι, αλλά ταυτόχρονα το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα προχωρήσει.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάπως έτσι φτάσαμε στη συζήτηση για άνοιγμα ενός ενδιάμεσου φορέα εντός των επόμενων ημερών.
Ήδη μελετάται από το Μαξίμου ένα σχήμα το οποίο θα επιτρέψει επαναλειτουργία μιας τηλεοπτικής και μιας ραδιοφωνικής συχνότητας.
Μελετάται επίσης ένα πλάνο στελέχωσης του τηλεοπτικού και του ραδιοφωνικού σταθμού με πρόσωπα τα οποία εργάζονταν στην ΕΡΤ και τα οποία θα προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και για το διάστημα εκείνο μέχρι τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
Αυτό που αναζητείται είναι η νομική φόρμουλα που θα καλύψει το εγχείρημα αυτό καθώς η ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχει, ενώ η ΕΡΤ έχει καταργηθεί.
Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει μια προσπάθεια δημιουργίας ενός υποτυπώδους προγράμματος με προβολή επαναλήψεων εκπομπών και κάποια ενημερωτικά προγράμματα. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται εργαζόμενοι που θα υπογράψουν συμβάσεις ώστε να επαναλειτουργήσουν προσωρινά κάποιες συχνότητες της ΕΡΤ.
Από την πλευρά των εργαζόμενων δημοσιογράφων μέσω των δημοσιογραφικών ενώσεων η προσπάθεια δημιουργίας ενός προσωρινού σχήματος θεωρείται απαράδεκτη. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Καταγγέλλουμε την προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εκτός ΕΡΤ για να εκπέμψει σήμα και πρόγραμμα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «νέα ΕΡΤ». Την ώρα που έχουν «απολυθεί» 2656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, επιχειρείται η πρόσληψη «εκλεκτών» με εξευτελιστικές δίμηνες συμβάσεις.”
Με το εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους άλλους δύο αρχηγούς ότι μπορεί να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης, δείχνοντας ταυτόχρονα “καλές προθέσεις”.

Η όποια πρόταση για προσωρινή επαναλειτουργία της κρατικής τηλεόρασης με κάποια μορφή ως τη δημιουργία της νέας δομής αναμένεται να είναι έτοιμη ως τη Δευτέρα έτσι ώστε να την παρουσιάσει ο Α. Σαμαράς στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Διαβάστε επίσης:
Οι Ευρωπαίοι φοβούνται την ΕΡΤ και πιέζουν τον Σαμαρά – Διαρροές από Μαξίμου πως το μαύρο μπορεί να φύγει σε μία εβδομάδα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευκρινίσεις ΥΠΕΘΑ για τη δήλωση του αρχηγού ΓΕΑ ότι οι Patriot παραμένουν στην Κάρπαθο
«Ο αρχηγός ΓΕΑ δε θέλησε να μπει σε καμιά λεπτομέρεια όσον αφορά το περιεχόμενο ή τον χρόνο εκτέλεσης των εντολών του ΓΕΕΘΑ και αναφέρθηκε με ακρίβεια μόνο όσον αφορά τις εντολές που έχουν ήδη εκτελεσθεί»
Ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης
Απάτες «μαμούθ» με λεία άνω των 2 εκ. ευρώ, παριστάνοντας λογιστές και υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Βίντεο με την έφοδο της ΕΛΑΣ
Οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους να συγκεντρώνουν χρήματα και κοσμήματα σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν συνεργοί τους
Απάτες «μαμούθ» με λεία άνω των 2 εκ. ευρώ, παριστάνοντας λογιστές και υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Βίντεο με την έφοδο της ΕΛΑΣ
6
Καιρός αύριο: Επιμένουν οι βροχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα τους 22 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 και κατά τόπους στα δυτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Δημητρακόπουλος: Μειωμένες ζημίες για Τσιάρα, Μηταράκη, Παπακώστα από την έκθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Υποτιμάται η κοινή λογική εάν πιστέψουμε ότι ένας υπουργός παραβίασε το συνταγματικό του καθήκον για να ενισχυθεί παράνομα κάποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος με 3000 ή 7000 ευρώ»
Μιχάλης Δημητρακόπουλος 5