Ελλάδα

Πότε θα ξεκινήσουν τα μαζικά τεστ για κορονοϊό σε περιοχές της Ελλάδας

Σε δύο φάσεις θα εξελιχθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που αφορά την διασπορά του ιού στον πληθυσμό και την ύπαρξη αντισωμάτων.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, “στην πρώτη φάση θα έχουμε εξορμήσεις για ελέγχους με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια για να έχουμε εικόνα για την διασπορά του ιού στη χώρα και στη δεύτερη φάση θα διερευνηθεί η ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό”.

click4more: “Πόλεμος” στην Ευρώπη: Πάνω από 60.000 τα θύματα του κορονοϊού

“Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα” , είπε ο υφυπουργός, και πρόσθεσε ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι πρώτες Μονάδες να βρίσκονται στην επικράτεια.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε επίσης ότι ενώ είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια, υπάρχουν ήδη δωρεές , κυρίως σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα, τα καύσιμα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνοδεύει τους οδηγούς και νοσηλευτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κεφαλονιά: Καταγγελία για τον 66χρονο που επικοινώνησε τελευταίος με τη Μυρτώ – «Βρέθηκα με υπέρογκα χρέη εξαιτίας του»
«Έχω υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, φέρομαι να ευθύνομαι για τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς», είπε ο καταγγέλλων για τον 66χρονο
Ο 66χρονος από την Πρέβεζα που συνομιλούσε και έστειλε χρήματα στην Μυρτώ
Δελφοί – Σπυρίδων Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
«Η τηλεόραση είναι μία υπερδύναμη που τη φανταζόταν ο άνθρωπος κάποτε και την έχει κατακτήσει με την τεχνολογία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alter Ego Media
Σπυρίδων Ζαβιτσάνος
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για υποκλοπές: Έντονη ανησυχία για κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων
«Ο χρόνος τέλεσης των μερικότερων διερευνώμενων πράξεων ξεκινά από το καλοκαίρι του 2020 και καταλήγει στο β' εξάμηνο του 2021, μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία δικονομική πρόοδος»
Ευελπίδων