Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πόθεν έσχες: Καμία παράταση από την κυβέρνηση

Πόθεν έσχες: Καμία παράταση από την κυβέρνηση

Να μην δώσει νέα παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες αποφάσισε η Κυβέρνηση.
Έτσι η προθεσμία υποβολής ολοκληρώνεται οριστικά στις 30 Ιουνίου 2017 παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα.

Η προθεσμία για την κατάθεση της τροπολογίας που θα παρατείνει την υποβολή έληξε σήμερα και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προχώρησε στην παράταση της. Κι σαθρό διότι θεωρείται πως μετά απο δυο παρατασεις και σχεδον 6 μήνες αναμονής για την εκδοση απόφασης επι της συνταγματικότητας ή μη του νόμου απο το Συμβούλιο Επικρατείας, έχει παρέλθει ο λογικός χρόνος που θα έπρεπε να πεεριμένει η κυβέρνηση.

Ηδη μάλιστα εχουν δωθεί δυο παρατάσεις. Στην ψήφιση και των δυο τροπολογιών για την παράταση υποβολής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που τις εισήγαγε, ειχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση απο την πλευρά του ΣτΕ. Η απόφαση όμως πάλι δεν εκδοθηκε, οπότε η κυβέρνηση αποφασισε πως νεα παράταση δεν μπορεί να δωθεί. Το ΣτΕ πάντως έχει ήδη αναστείλει την υποχρεωση των δικαστών να υποβάλλουν το πόθεν έσχες μέχρι έκδοσης της απόφασης
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε