Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Πού ψηφίζω στις Εκλογές 2023: Σε ποιο σχολείο είναι το εκλογικό μου κέντρο

Πού ψηφίζω στις Εκλογές 2023: Σε ποιο σχολείο είναι το εκλογικό μου κέντρο

Ώρα… αποφάσεων, καθώς από τις 07.00 που άνοιξαν οι κάλπες, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν -έστω και καθυστερημένα- σε ποιο σχολείο είναι το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών, και με λίγα μόνο κλικ και ορισμένα προσωπικά στοιχεία, όλοι οι ψηφοφόροι να μάθουν τον τόπο όπου θα ασκήσουν το κορυφαίο δημοκρατικό τους δικαίωμα, και να το δουν σε χάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε, ενδέχεται να έχει αλλάξει από τις εκλογές του της 21ης Μαϊου, οπότε καλό είναι να συμβουλευτείτε την εφαρμογή πριν πάτε στο εκλογικό κέντρο.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία που χρειάζεται να ξέρει κανείς για να βρει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 είναι τα: «Επώνυμο», «Ονομα», «Ονομα Πατέρα», «Ετος Γέννησης», και προαιρετικά το «Ονομα Μητέρας».

Βουλευτικές Εκλογές 25ης Ιουνίου 2023

Τι ισχύει με τοθυς ετεροδημότες

Το Υπουργείο Εσωτερικών, προς διευκόλυνση των εκλογέων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Δήμο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μερίμνησε ώστε ετεροδημότες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στον αρμόδιο Δήμο και η οποία έχει διεκπεραιωθεί το αργότερο έως και την 30η Απριλίου 2023, να ψηφίσουν στον Δήμο διαμονής τους.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε αίτηση δεν διεκπεραιώθηκε έως τις 30 Απριλίου, δεν θα ληφθεί υπόψη στην επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Κατά τα άλλα, παραμένουν σε ισχύ οι λοιπές προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο συστήνει στους εκλογείς να ανατρέξουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις