Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πού ψηφίζω στις εκλογές Ιουνίου 2023: Σε ποιο σχολείο ψηφίζω και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Πού ψηφίζω στις εκλογές Ιουνίου 2023: Σε ποιο σχολείο ψηφίζω και πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Σε μια εβδομάδα ανοίγουν οι κάλπες για τις εκλογές Ιουνίου 2023. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 07.00 όταν θα ανοίξουν και οι κάλπες, ενώ θα κλείσουν στις 19.00 της Κυριακής. Βρείτε σε λίγα βήματα στην πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, πού ψηφίζετε στις εκλογές Ιουνίου 2023.

Ακόμα και χωρίς τον εκλογικό αριθμό, το «Μάθε πού ψηφίζεις» του gov.gr, μπορείτε να βρείτε το σχολείο στο οποίο θα μεταβείτε για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

Μέσα από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών, και με λίγα μόνο κλικ και ορισμένα προσωπικά στοιχεία, όλοι οι ψηφοφόροι να μάθουν τον τόπο όπου θα ασκήσουν το κορυφαίο δημοκρατικό τους δικαίωμα, και να το δουν σε χάρτη.

Για να μάθετε το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε, πρέπει να βάλετε 5 προσωπικά στοιχεία:
Επώνυμο (Ολογράφως)
Όνομα (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Όνομα μητέρας (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Όνομα πατέρα (Τα δύο πρώτα γράμματα)
Έτος γέννησης (4 ψηφία)

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε, ενδέχεται να έχει αλλάξει από το 2019, οπότε καλό είναι να συμβουλευτείτε την εφαρμογή πριν πάτε στο εκλογικό κέντρο.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία που χρειάζεται να ξέρει κανείς για να βρει το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζει στις εκλογές 2023 είναι τα: «Επώνυμο», «Ονομα», «Ονομα Πατέρα», «Ετος Γέννησης», και προαιρετικά το «Ονομα Μητέρας».

Για την αποφυγή καθυστερήσεων και την αμεσότερη εξυπηρέτησή τους, οι εκλογείς παρακαλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τον τόπο που ψηφίζουν.

Πότε θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα

Για μία ακόμη φορά, μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου, αναμένεται να έχουμε από νωρίς μια σαφή εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 21:30 αναμένεται να έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα για το περίπου 80% της επικράτειας, αφού οι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εφοδιασμένοι με την ηλεκτρονική συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRT.

Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και θα μπαίνουν στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο τρόπος θα ακολουθηθεί για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από 21.400 εκλογικά τμήματα συνολικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις