Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Πού ψηφίζω στις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πού ψηφίζω στις εκλογές της 25ης Ιουνίου – Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει το πώς θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, προς διευκόλυνση των εκλογέων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον Δήμο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μερίμνησε ώστε ετεροδημότες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση στον αρμόδιο Δήμο και η οποία έχει διεκπεραιωθεί το αργότερο έως και την 30η Απριλίου 2023, να ψηφίσουν στον Δήμο διαμονής τους.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε αίτηση δεν διεκπεραιώθηκε έως τις 30 Απριλίου, δεν θα ληφθεί υπόψη στην επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Κατά τα άλλα, παραμένουν σε ισχύ οι λοιπές προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο συστήνει στους εκλογείς να ανατρέξουν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν.

Βρες το εκλογικό τμήμα

Το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζει ο κάθε ψηφοφόρος είναι ένα από τα βασικά που πρέπει να γνωρίζει κανείς για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να βρει εύκολα το εκλογικό τμήμα του μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσα από το mpp.ypes.gov.gr, ο πολίτης εισάγει τα στοιχεία του και έτσι βρίσκει επακριβώς το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος έτσι ώστε να ψηφίσει στις εκλογές 2023.

Ακόμα και αν ο πολίτης δεν θυμάται τον ειδικό εκλογικό αριθμό του, συμπληρώνοντας το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το όνομα μητρός θα του επιστραφούν επακριβώς όλα τα αποτελέσματα.

Έτσι, με μερικά κλικ πληροφορείται κανείς και τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό αλλά και τον κωδικό του Εκλογικού Διαμερίσματος. Το Εκλογικό Τμήμα αναγράφεται λεπτομερώς και μάλιστα παρέχεται η δυνατότητα να το βρει κανείς και στον χάρτη πατώντας πάνω στη σχετική ένδειξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις