Ελλάδα

Πρέσβης Βενεζουέλας: Βλακώδες ότι το αεροσκάφος μετέφερε χρυσό

Βλακώδες χαρακτηρίζει ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το να μετέφερε το αεροσκάφος που προσγειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» χρυσό της χώρας. Αυτό είχε ισχυριστεί νωρίτερα στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, παραδέχεται ότι στο αεροπλάνο… μυστήριο βρισκόταν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του αλλά απορρίπτει, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα περί μεταφοράς χρυσού.

[read4more]

«Όλα αυτά τα περί χρυσού είναι παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. (…) είναι αρκετά βλακώδες το να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα. Είναι τόσο ανόητο που δεν αξίζει καν τον κόπο να το σχολιάσω», είπε ο πρέσβης της Βενεζουέλας.

Αν και παραδέχεται ότι στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο, ο Βενεζουελάνος πρέσβης δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες άλλες. Ήταν εκείνος ο άνθρωπος που συναντήθηκε με τον Χόρσε Αρεάσα στην αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος». «Συναντήθηκε μαζί μου ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραμματισμένη από πριν».

Ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες είπε ακόμη ότι το αεροσκάφος «έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» αλλά δεν σχολίασε το γιατί αντί για μια έμεινε στο αεροδρόμιο της Αθήνας τέσσερις ώρες. «Η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για τέσσερις ώρες» ήταν το μόνο που είπε.

Από την Αθήνα, το αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας έφυγε για το Πράσινο Ακρωτήρι. «Γύρω από αυτήν την πτήση έχουν επινοηθεί πολλές ιστορίες, μια τεράστια δημιουργικότητα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα μιας απλής στάσης για τεχνικούς λόγους, κάτι πολύ συχνό σε τέτοιου είδους πτήσεις αεροσκαφών».

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας χαρακτηρίζει ψευδές ότι δεν επετράπη η προσγείωση του αεροσκάφους σε άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης. «Στην πραγματικότητα, χρειάστηκε απλώς μια στάση ανεφοδιασμού στις Αζόρες, αργότερα το αεροσκάφος μετέβη στη Ζυρίχη, μετά τη Γενεύη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι απλώς ένα αστείο ψέμα ο ισχυρισμός ότι υπήρξε αίτημα προσγείωσης και ακόμα περισσότερο ότι υπήρχε άρνησης της άδειας προσγείωσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία της γειτονιάς: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς
Στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται ογκολογικοί ασθενείς και ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση - Τέλος στις ατελείωτους ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ - Καμπανάκι κινδύνου από τους γιατρούς για την ασφάλεια των ασθενών
Φάρμακα
Νέα τροπή στις έρευνες για τη φονική έκρηξη στη Βιολάντα - Οι 50 καταθέσεις, η προσφορά των 35.000 ευρώ και τα κενά ασφαλείας
«Ασκήθηκε πλέον η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος λόγω της έκρηξης από την οποία προήλθαν θάνατοι, είναι ένα έγκλημα το οποίο τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη», δήλωσε ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων
Μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα
«Παραλύουν» μέχρι την Κυριακή 8 χλμ της Αττικής Οδού από εργασίες στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο - Κλειστό το τμήμα από Ασπρόπυργο μέχρι Φυλής
Κλειστές θα είναι οι είσοδοι προς αεροδρόμιο στους κόμβους Μάνδρας, Μαγούλας, Ασπρόπυργου και Αιγάλεω - Οι διαδρομές που καλούνται να επιλέξουν οι οδηγοί για την μετακίνησή τους
Αττική Οδός
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Έντονα φαινόμενα στα νησιά και την Πελοπόννησο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός