Ελλάδα

Πρέσβης Βρετανίας στην Αθήνα: Σύντομα η Ελλάδα στην πράσινη λίστα

Την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα μπει σύντομα στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας από την «πορτοκαλί», στην οποία βρίσκεται σήμερα, εξέφρασε η Βρετανίδα πρέσβης Κέιτ Σμιθ μιλώντας σε τηλε-ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και ασφάλεια».

Η Κέιτ Σμιθ υπενθύμισε πως τα στοιχεία της πανδημίας αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και επομένως η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Η μετάβαση από την «πορτοκαλί» στην «πράσινη» λίστα θα διευκολύνει τη ροή των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα, καθώς δεν θα υπάρχει η υποχρέωση της καραντίνας μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση διατήρησε τη χώρα μας στην «πορτοκαλί» λίστα παρά τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου πως θα δινόταν το «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε νησιά που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση 10 ατόμων σε ανήλικους στον Νέο Κόσμο - «Ο 15χρονος ήταν μαχαιρωμένος σε κοιλιά και μηρό»
Το newsit.gr εξασφάλισε 2 βίντεο ντοκουμέντο πριν την επίθεση των 10 ατόμων σε 4 ανήλικους - «Δεκαπέντε χρονών, με δύο μαχαιριές και αιμορραγία, δεν ήξερε τι του συμβαίνει, ήταν σε κατάσταση σοκ» μας λέει αυτόπτης μάρτυρας
Νέος Κόσμος
25