Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα στην Αθήνα: Κουλούρι, λουκουμάς, λουλούδια και… καλαμάκι [vids, pics]

Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα στην Αθήνα: Κουλούρι, λουκουμάς, λουλούδια και… καλαμάκι [vids, pics]

– Εντυπωσιασμένοι από την Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα
– Περπάτησαν στην Ερμού και στους δρόμους γύρω από την Αγία Ειρήνη και την Καπνικαρέα
– Το… απαγορευτικό του πρίγκιπα της Ουαλίας σε σερβιτόρο του καφέ όπου κάθισαν για λίγο
– Λάτρης του καφέ ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, παρήγγειλε… ό,τι υπήρχε στο μαγαζί!
– Οι λουκουμάδες με μέλι και κανέλα, το κουλούρι από πλανόδιο και τα λουλούδια στη Δούκισσα της Κορνουάλης

Η βόλτα που έκαναν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα στο κέντρο της Αθήνας, είχε απ’ όλα. Είχε αποθέωση από τον πραγματικά πολύ κόσμο που ήταν στα σημεία απ’ όπου περνούσαν αλλά και κερασμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης, στάση για καφεδάκι και πατριωτάκια από την Αυστραλία.

Οι εικόνες από τον… περίπατο που έκαναν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα στους δρόμους της Αθήνας, στην Αγία Ειρήνη και στην Καπνικαρέα, είναι εντυπωσιακές. Οι στάσεις τους αρκετές.

Ο κόσμος ήθελε να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους, κάποιοι φώναξαν και στους δυο στ’ αγγλικά «We love you», ενώ δίπλα τους συνεχώς ήταν η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ. Η βόλτα ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Ένα κουλούρι για τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα

Εκεί, πήραν ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης από έναν κουλουρά ενώ την ίδια ώρα το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έκανε δύσκολη την ζωή των γυναικών και των ανδρών της ασφάλειάς τους. Αρχικά περπάτησαν λίγο και μπήκαν στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Στη συνέχεια περπάτησαν στον πεζόδρομο και πλανόδιος ανθοπώλης πρόσφερε στην Καμίλα ένα μπουκέτο λουλούδια. Μια στάση σε γνωστό καφέ με τον κόσμο να αρνείται να φύγει και στην συνέχεια μια μακριά βόλτα μέχρι την Καπνικαρέα.

Ο κόσμος συνεχώς φώναζε τα ονόματά τους ενώ μετά την ξενάγηση στην εκκλησία Κάρολος και Καμίλα περπάτησαν προς το αυτοκίνητο που τους περίμενε και εκεί συνάντησαν πατριωτάκια από την Αυστραλία. Ο Κάρολος φάνηκε εντυπωσιασμένος και ρωτούσε από ποιό μέρος είναι και μάλιστα τους είπε ότι πρόσφατα βρέθηκε εκεί για τους αγώνες της κοινοπολιτείας και πέρασε πολύ ωραία.

Έλληνες και ξένοι φαίνονταν εντυπωσιασμένοι από την παρουσία του πριγκιπικού ζεύγους εκεί που σιγά σιγά αναχώρησε για το Συμμαχικό Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.

Λουλουμάδες, καλαμάκια κι άλλες… ιστορίες

Ο Κάρολος και η Καμίλα άφησαν πίσω τους τις καλύτερες εντυπώσεις. Το περιγράφουν οι άνθρωποι που τους συνάντησαν, όπως ο πατήρ Συνοδινός από την Καπνικαρέα ή οι εργαζόμενοι που τους εξυπηρέτησαν.

«Θα ήθελα να σας ρωτήσω πολλά πράγματα αλλά δυστυχώς δεν έχω χρόνο γιατί μας… τρέχουν», είπε ο πρίγκιπας Κάρολος στον ιερέα της Καπνικαρέας. Και αποκάλυψε την πρόθεσή του να ξανάρθει στην Ελλάδα. «Του ευχήθηκα και για το νέο εγγονάκι. Είναι απλοί, προσιτοί και καλοί άνθρωποι» είπε ο πάτερ Συνοδινός.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, έξω από ένα μαγαζί της περιοχής, οι εργαζόμενοι είχαν… στρώσει τραπέζι με λουκουμάδες για να δοκιμάσει το πριγκιπικό ζεύγος. Και δοκίμασε: λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Υπήρχαν κι άλλοι βέβαια: με πραλίνα και αμύγδαλο ή γεμιστοί με σοκολάτα.

πρίγκιπας Κάρολος Καμίλα Αθήνα

Η Δούκισσα της Κορνουάλης φαίνεται πως είναι φαν του λουκουμά. Γιατί νωρίτερα, όταν σταμάτησαν σε έναν πλανόδιο πωλητή, ο Κάρολος πήρε κουλούρι κι εκείνη λουκουμά.

Και μετά, ο σύζυγός της της προσέφερε κι ένα μπουκέτο λουλούδια του ήλιου.

Στο καφέ όπου κάθισαν, ο πρίγκιπας Κάρολος παρήγγειλε ό,τι καφέ υπήρχε. Και ελληνικό και φρέντο εσπρέσσο και φρέντο καπουτσίνο. Κι όταν ο σερβιτόρος του έδωσε καλαμάκι για τον φρέντο καπουτσίνο του, εκείνος αρνήθηκε γιατί ως οικολόγος, δεν χρησιμοποιεί πλαστικά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις