Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Προαγωγές αντιεισαγγελέων Αρείου Πάγου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με απόφαση του 15μελούς Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το κατώφλι του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, θα περάσει ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ιωάννης Αγγελής ο οποίος προήχθη σήμερα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αντίθετα, παραλείφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο, από την προαγωγή της στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, ενώ έγιναν 17 ακόμη προαγωγές εισαγγελικών λειτουργών. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσατάνη έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και η Ελληνική νομοθεσία.

Ο κ. Αγγελής γεννήθηκε το 1957 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983.Όντας εισαγγελέας Εφετών ο κ. Αγγελής είχε καταθέσει δύο αναφορές σε βάρος συναδέλφων του καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο του όσο αφορά την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες. Αρχικά οι δύο αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη. Η Ξένη Δημητρίου μόλις ανέλαβε καθήκοντα εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά την αποχώρηση, λόγο ορίου ηλικίας, της Ευτέρπης Κουτσαμάνη, ανέσυρε από το αρχείο τις δύο αυτές αναφορές. Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής, επέρριπτε ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου, στην πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως Γεωργία Τσατάνη, Νικος Ορνεράκης κ.λπ.

Άλλες προαγωγές εισαγγελέων

Παράλληλα, από το ΑΔΣ προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών και εξής 5 αντεισαγγελείς Εφετών: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Σοφία Αποστολάκη και Βασιλική Χριστούλη.

Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών οι εξής 6 εισαγγελείς Πρωτοδικών: Μαρία Σπυροπούλου, Ζωή Νικολάου, Δημήτριος Σταύρου-Βρακάς, Ευάγγελος Μαστάκας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Καλλιρόη Νταίκου.

Τέλος, στον βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγονται οι εξής 6 αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: Γεώργιος Πολυκράτης, Ιωακείμ Κασωτάκης, Ειρήνη Πελεκάνου, Κωνσταντίνα Θάνου, Στυλιανή Γιαιλόγλου και Δήμητρα Τσιαρδακλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε