Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Προανάκριση και ΕΔΕ για τα επεισόδια με Λαγό και χρυσαυγίτες στο δημοτικό σχολείο Περάματος – Βίντεο ντοκουμέντο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και δεκάδες χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος
– Οι τραμπουκισμοί έγιναν γιατί έχει αποφασισθεί να φοιτήσουν στο σχολείο προσφυγόπουλα
– Λάγος στο Kontra Channel: Είπαμε να πάνε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, που πηγαίνουν και τα παιδιά του κ. Τσίπρα
– Μαρτυρία γονέα στο NewsIt.gr

Προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας για τις καταγγελίες περί προπηλακισμών, εξύβρισης και χειροδικίας από τον Γιάννη Λαγό και άλλους χρυσαυγίτες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, σήμερα το μεσημέρι.

Παράλληλα, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής διατάχθηκε ΕΔΕ για τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για αδιαφορία των αστυνομικών, την ώρα των επεισοδίων, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος. 

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο Γιάννης Λαγός τόνισε πως τα επεισόδια δεν προκλήθηκαν από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια είπε: “Οι γονείς κάλεσαν και βουλευτές από άλλα κόμματα να τους βοηθήσουν, αλλά δεν πήγε κανείς. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είπαμε να πάνε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, που πηγαίνουν και τα παιδιά του κ. Τσίπρα. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν οι λαθρομετανάστες και εμείς αντιδρούμε…”.

 

Κλωτσιές και μπουνιές

 

Η κατάσταση… ξέφυγε σήμερα το μεσημέρι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, όπου -σύμφωνα με τη μαρτυρία του κυρίου Γιώργου Ματζώρου στο NewsIt.gr – υπήρξαν συμπλοκές με μπουνιές και κλωτσιές, ξεκαθαρίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί που άρχισαν να… ρίχνουν ξύλο.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Λαγό, εισέβαλαν στο σχολείο και γρονθοκόπησαν δασκάλους και γονείς, και ενώ ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση εκπαιδευτικών και γονέων. Αιτία της τραμπούκικης επίθεσης ήταν η απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο και προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Όπως αναφέρει ο κύριος Γιώργος Ματζώρος: “Έφαγα μία μπουνιά από κάποιον. Υπήρχαν άλλοι που έφαγαν περισσότερο ξύλο από μένα, κλωτσιές, μπουνιές στο προαύλιο του σχολείου. Αλλά δεν ξέρουμε ποιος προκάλεσε αυτήν την αναστάτωση. Εμείς οι γονείς πήγαμε ειρηνικά. Υπήρξαν βίαια περιστατικά, αλλά όχι από γονείς. Δεν καλέσαμε κανέναν πολιτικό φορέα. Τους είχαμε παρακαλέσει (σ.σ. Λαγό και χρυσαυγίτες) από το πρωί να απομακρυνθούν, αλλά δεν το έκαναν…”.

Ακούστε τι είπε ο κ. Ματζώρος

Μητέρα μαθητή του δημοτικού σχολείου, είπε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon πως “όταν έμπαινε η επιτροπή μέσα στο χώρο του σχολείου, ήθελε να μπει μέσα ο κ. Λαγός. Εμείς δεν θέλαμε και μπήκε με τη βία…”.

Το παρακάτω βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Χρυσή Αυγή και δείχνει τον Γιάννη Λαγό να συνομιλεί με γονείς μαθητών και στη συνέχεια φαίνονται γονείς να φωνάζουν “δεν τους θέλουμε”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε