Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η Προεδρία των Βραβείων Sciacca στη Βουλή και στο Υπουργείο Εξωτερικών

Η Προεδρία των Βραβείων Sciacca στη Βουλή και στο Υπουργείο Εξωτερικών

Σε εγκάρδιο κλίμα έγιναν οι συναντήσεις των επικεφαλής της Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Sciacca, στη Βουλή των Ελλήνων και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων Sciacca, Don Bruno Lima, η Βίκυ Μπαφατάκη Γενική Γραμματέας Sciacca, ο Aντιπρόεδρος του Foundation Fabrizio Marsili και ο σύμβουλος του Foundation Sciacca Γιώργος Ολύμπιος όπου τους υποδέχτηκε ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος και αντάλλαξαν απόψεις γύρω απ’ τον Πολιτισμό, την Επιστήμη και την φιλία των δύο λαών.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Αμανατίδη. Οι δυο πλευρές συζήτησαν πιθανές συνεργασίες εκατέρωθεν στον πολιτιστικό τομέα και ο Υφυπουργός προσκλήθηκε στην ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Sciacca το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Βατικανό. Τα θέματα που προέκυψαν από την συνάντηση θα συζητηθούν ενδελεχώς με τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής διπλωματίας Δρ. Ευστάθιο Λιανό Λιάντη.

Ο Πρόεδρος των Βραβείων Sciacca Αιδ. Καθ. Bruno Lima, ο Καθηγητής Δ.Π.Θ. Παναγιώτης Κριμπάς και ο Fabrizio Marsili Αντιπρόεδρος Foundation Sciacca

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Καθηγητή του Δ.Π.Θ. Παναγιώτη Κριμπά, ο οποίος στηρίζει το έργο των Βραβείων και συζητήθηκε η προοπτική σημαντικών εκδηλώσεων στη χώρα μας, στο πλαίσιο δράσεων των Βραβείων Sciacca.

Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” (www.premiosciacca.it) είναι ένας από τους μεγαλύτερους εθελοντικούς θεσμούς παγκοσμίως. Στοχεύουν στον πολιτιστικό, επιστημονικό και κοινωνικό εθελοντισμό, στη φιλία και την κοινή πρόοδο των εθνών, στις ανθρώπινες αξίες και τους νέους. Ιδρύθηκαν πριν από 16 χρόνια, από τον κληρικό και Καθηγητή Νομικής, Don Bruno Lima, στη μνήμη του Giuseppe Sciacca, ενός 26χρονου φοιτητή Αρχιτεκτονικής, πρότυπο ήθους και προσφοράς στην κοινωνία.

Σημαίνουσες προσωπικότητες έχουν τιμηθεί όπως ο 16χρονος Αμερικανός Jacob Barnett με αυτισμό, ιδιοφυΐα στα μαθηματικά και τη φυσική με δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν, ο επίσης Αμερικανός Cody McCasland παραολυμπιονίκης, ο 10χρονος Oυκρανός Vitali Nechaiev παγκόσμια διάνοια στην ιστορία και Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Καθηγητής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Αυξέντιος Καλαγκός, ο ερευνητής Jack Andraka κ.λπ.).

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις