Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Παραίνεση επίτιμου προς Τσίπρα: Μην ταυτιστείς με τον βούρκο!

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μανώλη Γλέζο είχε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
– Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη συνεχάρη τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του σχετικά με Παραστατίδη και Βουδούρη
– Του μετέφερε και μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα
– «Ελπίζω πως ο Τσίπρας δεν θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον βούρκο» είπε
– Η παρέμβαση Μητσοτάκη στα… ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μια μέρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μια κίνηση που μπορεί ποικιλοτρόπως να ερμηνευτεί έκανε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ήρθε το τηλεφώνημα του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο και ένα μήνυμα με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τηλεφώνησε το πρωί της Δευτέρας στον Μανώλη Γλέζο για να τον συγχαρεί για τις δηλώσεις του για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, με το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς να απαιτεί να μην ενταχθούν σε αυτά οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης μετά τις δηλώσεις τους περί χρηματισμού βουλευτών που προκάλεσαν σάλο.

Η νέα παρέμβαση Μητσοτάκη δεν έρχεται μόνο μόλις μια μέρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά θεωρείται και μια πρωτοφανής κίνηση, αφού ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά παρεμβαίνει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μανώλη έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου», είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Μανώλη Γλέζο σύμφωνα με Το Βήμα.

Ταυτόχρονα όμως, ο πρώην πρωθυπουργός είχε και ένα μήνυμα προς τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. «Ελπίζω ο Τσίπρας ως νέος άνθρωπος με δικαιολογημένες φιλοδοξίες δεν θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον βούρκο», είπε στον Γλέζο.

Φωτογραφία αρχείου, Eurokinissi

«Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής Βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα», είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, απαιτώντας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος τους Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρο Παραστατίδη, οι δηλώσεις των οποίων «αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο».

«Είναι αδιανόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του των προσεχών εκλογών βουλευτές της σημερινής Βουλής, οι οποίοι επιδιώκουν ως καριέρα το βουλευτιλίκι και, για να το επιτύχουν, μετέρχονται μέσα άγνωστα στο ήθος της Αριστεράς», ανέφερε στη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος.

Η αντίδρασή του προκλήθηκε μετά τη δήλωση των Βουδούρη – Παραστατίδη την περασμένη Παρασκευή, με την οποία άφηναν σοβαρότατες υπόνοιες για χρηματισμό τεσσάρων βουλευτών, προκειμένου να ψηφίσουν θετικά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές φωτογράφισαν τους Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή, πριν κάνουν… κωλοτούμπα, πάρουν πίσω τη δήλωση και κατηγορήσουν τους δημοσιογράφους πως παρερμήνευσαν τα λεγόμενά τους.

Με πληροφορίες από Το Βήμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε