Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το πρόγραμμα εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα για τους Έλληνες του Εξωτερικού

Έλληνες του εξωτερικού

Το πρόγραμμα εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα για τους Έλληνες του Εξωτερικού που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι ισχύει για τους Έλληνες του εξωτερικού που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το έτος 2017. Παρακάτω, υπενθυμίζεται το πρόγραμμα εξετάσεων μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων, υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό».

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

  • Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ.
  • Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.
  • Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξητων εξετάσεων

Προσοχή! Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες, εκτός των μαθημάτων Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο για τα οποία ορίζεται σε έξι (6) ώρες και Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο ορίζονται είκοσι (20) λεπτά περίπου.

Τι ισχύει για το “Γραμμικό” και το “Ελεύθερο Σχέδιο”

Κατά την εξέταση στο «Γραμμικό Σχέδιο» δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά.

Κατά την εξέταση στο «Ελεύθερο Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ.. Για το λόγο αυτό, και σε αυτήν την περίπτωση, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης.

Τα εξεταστικά κέντρα

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις σ’όλα τα μαθήματα, διενεργούνται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου. Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το Δελτίο Εξεταζομένου τους, από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα προσέλθουν για εξετάσεις, την ημέρα έναρξης των εξετάσεων.

Τι πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες του εξωτερικού για τα ΤΕΦΑΑ

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίζεται από 14/09/2017 μέχρι 21/09/2017.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης η οποία θα ανακοινωθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου προκειμένου να δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις πρακτικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι με αναπηρία

Ανακοινώνεται ακόμη ότι όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα, πλην του μαθήματος Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

Δείτε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας με το πρόγραμμα εξετάσεων, τα εξεταστικά κέντρα και όλες τις αναλυτικές πληροφορίες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις