Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ίσες Ευκαιρίες σε Πρωτοετείς Φοιτητές – 22 χρόνια κοινωνικής προσφοράς

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ίσες Ευκαιρίες σε Πρωτοετείς Φοιτητές – 22 χρόνια κοινωνικής προσφοράς

Για μια ακόμα χρονιά η COSMOTE στέκεται στο πλάι των φοιτητών, στηρίζοντας μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών τους ακαδημαϊκούς τους στόχους και τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον.

Ο Γιώργος, η Αλεξάνδρα, ο Φαμπιάν και η Μαρία είναι μερικοί μόνο από τους 30 πρωτοετείς φοιτητές που μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, καθώς θα εξασφαλίσουν πόρους, για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και εφόδια για να διευρύνουν τους γνωστικούς κι επαγγελματικούς τους ορίζοντες.

Ειδικότερα, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE θα στηρίξει με ποσό μεγαλύτερο των 500 χιλιάδων ευρώ, 30 πρωτοετείς φοιτητές, που πληρούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στους 814 συνολικά φοιτητές, που έχει στηρίξει με υπερηφάνεια εδώ και 22 χρόνια η COSMOTE.

Μιχάλης Τσαμάζ: «Το μέλλον των νέων ανθρώπων καθορίζει και το μέλλον της χώρας»

Την υπερηφάνειά του για όλους αυτούς τους νέους και τις νέες που με πίστη, πάθος, γενναιότητα και αξίες ξεπερνούν τα εμπόδια και κυνηγούν τα όνειρά τους, εξέφρασε κατά τη φετινή απονομή των Υποτροφιών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα κυρίως για τη στάση ζωής τους και δευτερευόντως για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Προσφέροντας στους νέους ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Κοινωνική προσφορά

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE είναι το μακροβιότερο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς που υλοποιεί η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα που εδώ και 22 χρόνια ενισχύει οικονομικά φοιτητές για την ολοκλήρωση των σπουδών τους κι επιπλέον δίνει ευκαιρίες τόσο για διεύρυνση του πεδίου γνώσεων, όσο και για ένταξη στον εργασιακό βίο. Από την έναρξη του Προγράμματος Υποτροφιών, η COSMOTE έχει προσφέρει περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.  

Παροχές στους πρωτοετείς

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, περιλαμβάνει την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» συνολικού μικτού ποσού €25.000, που απονέμεται σε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, 14 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 15 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης.

Επιπλέον της υποτροφίας, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν στους υποτρόφους σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών. Συγκεκριμένα παρέχονται δωρεάν πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και mobile Internet για όλα τα έτη των σπουδών τους, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως laptop, καθώς και COSMOTE TV.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι οι νέοι Υπότροφοι έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ.

Το απαραίτητο εφόδιο

Για τους πρωτοετείς φοιτητές που ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους ζωή με όνειρα και ελπίδες, η  υποτροφία αποτελεί  το μέσο για να πετύχουν τους στόχους τους. Ένα μέλλον, που για τον Γιώργο Φωτίου, πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι ενισχυμένες γνώσεις γύρω από το ίντερνετ. Αλλά και για τη Μαρία Χαρατσάρη, φοιτήτρια στο τμήμα φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που οραματίζεται το μέλλον της μέσα από την ενασχόλησή της με την πυρηνική ιατρική, η υποτροφία COSMOTE, αποτελεί το καταλληλότερο εφόδιο.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και αποτελεί ένα πρόγραμμα για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Γιατί, ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις