Σάββατο, 13 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κατηγορείται για τις φωτιές στα Βίλια το 2021

Πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κατηγορείται για τις φωτιές στα Βίλια το 2021
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

Δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, για τις δύο μεγάλες φωτιές στα Βίλια το 2021, ως υπαίτιος εμπρησμών που έλαβαν χώρα στις 16 και στις 23 Αυγούστου 2021.

Η δίκη του αντιδήμαρχου που κατηγορείται για τις φωτιές στα Βίλια, έχει διακοπεί για τις 25 Ιουνίου όταν και αναμένεται να αρχίσει.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από συντονισμένες και ενδελεχείς έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας που οδήγησαν στην εξιχνίαση των δύο εμπρησμών και είχαν ως αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος, ύστερα από τη νόμιμη διαδικασία της ανάκρισης παραπεμφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ο κατηγορούμενος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να αναμειγνύεται στα τοπικά ζητήματα.

Μάλιστα, η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής αγνοεί ότι έχει καταδειχθεί ως υπαίτιος των δύο πολύ σοβαρών εμπρησμών.

Ο δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας στην υπόθεση, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, αναφέρει σε δήλωση του:

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις