Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πρώην πλωτάρχης κατά Βρούτση για το νέο ασφαλιστικό! Τι αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία

Πρώην πλωτάρχης κατά Βρούτση για το νέο ασφαλιστικό! Τι αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία

Εξώδικη διαμαρτυρία έστειλε ο πρώην πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης στον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση μετά τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) με την οποία διαμαρτύρεται για τις αντισυνταγματικές διατάξεις οι οποίες περιέχονται στο επίμαχο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή.

Ο κ.Σταμάτης καλεί τον υπουργό Εργασίας να ανακαλέσει το νομοσχέδιο, μετά τις διαγνωσθείσες από το Ε.Σ. αντισυνταγματικές διατάξεις.Ο κ. Σταμάτης επισημαίνει πως «η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επήλθαν στις συντάξεις των αποστράτων και όρισε ότι αυτές θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012».

Ο πρώην πλωτάρχης τονίζει πως με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου «καταστρατηγούνται όσα έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ και κατά παράβαση αυτών επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές μου».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι με τη κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε «αυθαίρετη καταστρατήγηση και παράβαση των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας εξομοιώνοντας τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων με αυτές των υπαλλήλων του υπόλοιπο δημοσίου τομέα, και συνεπώς οδηγείται σε ευθεία παράβαση των άρθρων 20 παρ. 1 και 26 του Συντάγματος, με τα οποία καθιερώνονται, αντιστοίχως, το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις