Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρώην σύντροφος 25χρονου καταγγέλλει πως προσπάθησε να της σκοτώσει το σκύλο επειδή χώρισαν

Πρώην σύντροφος 25χρονου καταγγέλλει πως προσπάθησε να της σκοτώσει το σκύλο επειδή χώρισαν
Φωτογραφία αρχείου

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ένας 25χρονος στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται πως προσπάθησε να σκοτώσει το σκύλο στης πρώην συντρόφου του, επειδή χώρισαν.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, στις 21 Σεπτεμβρίου πήγε στο σπίτι της πρώην φίλης του σε περιοχή της Αθήνας και πέταξε στο μπαλκόνι κεφτεδάκι που περιείχε σπασμένα γυαλιά για το σκύλο της πρώην του ράτσας γκριφόν κανίς. Αποτέλεσμα ο σκύλος να φάει την τροφή και να προκληθεί εσωτερική αιμορραγία και να χρειαστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο ζώων.

«Πρόθεσή σου ήταν να προκαλέσεις το θάνατο στο ζώο, προκαλώντας προηγουμένως έντονο σωματικό πόνο …» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο. «Ήθελε να σκοτώσει τον σκύλο γιατί ήξερε ότι του είχα αδυναμία».

Το χρονικό

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, η πρώην σύντροφος και ιδιοκτήτρια του σκύλου κατέθεσε στις αρχές: «Το σκυλί βγήκε στο πίσω μπαλκόνι και έφαγε ένα μπαλάκι πλασμένο με τροφή και κομμάτια από γυαλί το οποίο κάποιος είχε πετάξει στο μπαλκόνι μου. Οι κόρες μου που ήταν στο σπίτι με πήραν τηλέφωνο να με ενημερώσουν και πήγαν το σκυλί στο κτηνιατρείο. Εκεί πήγα και εγώ όπου ο κτηνίατρος μας είπε ότι το σκυλί είχε φάει κεφτεδάκι με γυαλιά και ότι έχει ήδη ενεργήσει με νοσοκομείο ζώων στην Παιανία και μας περιμένουν για περαιτέρω εξετάσεις. Πήρα το σκυλί και το πήγα στο νοσοκομείο όπου μπήκε απευθείας σε χειρουργείο και ο γιατρός μας είπε ότι είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Βγάλανε κάποια μεγάλα κομμάτια γυαλιού από το στομάχι του, όμως υπάρχουν και άλλα στο στομάχι και στο μικρό έντερο και υπάρχει ήδη εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και πιθανόν να χρειαστεί και μετάγγιση αίματος. Οι γιατροί μου δώσανε κάποια από τα γυαλιά που βγάλανε και μου είπαν ότι η πρόθεση όποιου το έκανε αυτό ήταν να σκοτώσει το σκυλί και όχι να το τραυματίσει».

Στην ερώτηση ποιος υποπτεύεται ότι μπορεί να το έχει κάνει η κοπέλα μιλά για τον κατηγορούμενο με τον οποίο είχε χωρίσει δύο ημέρες πριν: «Πριν από ένα χρόνο είχαμε ξαναχωρίσει και μου είχε τρυπήσει όλα τα λάστιχα του αυτοκινήτου με μαχαίρι, ακόμα και τη ρεζέρβα. Τώρα που χωρίσαμε κάτω από άσχημες συνθήκες, πιστεύω ότι ήρθε κάτω από το σπίτι μου και πέταξε στο μπαλκόνι από την πυλωτή την φόλα για να σκοτώσει τον σκύλο μου γιατί ήξερε ότι έχω τεράστια αδυναμία σε αυτόν».

Η πρώην σύντροφος του 25χρονου υποψιαζόμενη δε ότι εκείνος είναι ο δράστης πήγε στο σπίτι του και βρήκε ίχνη από σπασμένα γυαλιά παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν στο στομάχι του σκύλου. «Δεν έριξα εγώ τη φόλα…» Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνείται ότι έριξε εκείνος τη φόλα στον σκύλο. Υποστηρίζει δε ότι τόσο η πρώην σύντροφός του όσο και μέλη από το περιβάλλον της τον απείλησαν με φράσεις «Έλα να σου δείξω πως είναι να βάζει φόλα…» «Άρχισε να με απειλεί ότι αν πάθει κάτι ο σκύλος της να βρω τρύπα να πάω να κρυφτώ, ότι θα με σκοτώσει και να εξαφανιστώ από τη γη».

Αρνείται τα πάντα ο 25χρονος

Ο 25χρονος στην ανακρίτρια ισχυρίστηκε: «Δεν έριξα εγώ φόλα στον σκύλο και εγώ τον αγαπούσα δεν είχα λόγο να το κάνω». Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ κατέθεσε μήνυση κατά της πρώην συντρόφου του για εξύβριση και απειλή.

Ο δικηγόρος της κοπέλας Γιάννης Μπαρκαγιάννης δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»: «Είναι από τις υποθέσεις που μένεις με στόμα ανοιχτό για το πως λειτουργούν κάποιοι άνθρωποι. Οι ανακριτικές αρχές είδαν ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του κατηγορούμενου. Η εντολέας μου θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος και να τιμωρηθεί ο άνθρωπος που έκανε αυτό το κακό στο σκυλί της αλλά και στην ίδια. Επιπλέον θα προχωρήσουμε σε ασφαλιστικά μέτρα για να αποφύγουμε τυχόν παρόμοιες αντιδράσεις στο μέλλον».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις