Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Προκαταρκτική εξέταση για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου για το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων στα κόμματα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Την παραγγελία για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την έδωσε στο οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου.

Η κυρία Δημητρίου-Βασιλοπούλου διαβίβασε στον οικονομικό εισαγγελέα το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής με εντολή να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί η τέλεση ή μη αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσει τα δέοντα (άσκηση ποινικών διώξεων).

Επιπλέον με την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζητείται από τον οικονομικό εισαγγελέα εάν κρίνει ότι είναι αναγκαίο να ανασύρει από το αρχείο το παλαιό πόρισμα του 2013 για τα δάνεια των κομμάτων, να το πράξει.

Το εν λόγω πόρισμα αρχειοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2013 ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και των Τραπεζών οι οποίες είχαν χορηγήσει τα δάνεια, είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στους εισαγγελείς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε