Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Προκαταρκτική εξέταση για τον 11χρονο Αμίρ

Αμίρ παρέλαση σημαία 28η Οκτωβρίου

Προκαταρκτική έρευνα από το υπ. Παιδείας για τον 11χρονο Αμίρ. Ενώ είχε κληρωθεί σημαιοφόρος, δεν τον άφησαν να παρελάσει με τη σημαία.

Η απόφαση του διευθυντή του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης να μην αφήσει τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προκάλεσε σάλο. Και έφερε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε σήμερα Τρίτη (31.10.2017) προκαταρκτική εξέταση για το τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για σημαιοφόρο στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στο 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης.

Οι αναφορές

Όπως είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, όντως το αποτέλεσμα της κλήρωσης, που «έδειξε» τον 11 χρόνο Αμίρ από το Αφγανιστάν για σημαιοφόρο, δεν έγινε σεβαστό.

Τη Δευτέρα, έφτασαν στο υπουργείο οι σχετικές εγγραφές αναφορές για το περιστατικό.

«Προέκυψε ότι θα πρέπει, και αυτό κάναμε ήδη σήμερα, να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος.

Τι έγινε στην παρέλαση

Ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν κληρώθηκε να είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Την τελευταία στιγμή, όμως, ο διευθυντής του σχολείου του «πήρε» τη σημαία. Τον έβαλε να παρελάσει κρατώντας απλά την ταμπέλα του σχολείου.

Ο διευθυντής υποστήριξε ότι ο μικρός Αμίρ αρνήθηκε να παραστεί στη δοξολογία και να μπει στη χριστιανική εκκλησία. Όμως τόσο το ίδιο το παιδί όσο και η μητέρα του, αρνήθηκαν πως έγινε κάτι τέτοιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις