Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Προκλητική Τουρκία! Ζητά… αποζημίωση για την Γενοκτονία των Ποντίων!

Γενοκτονία των Ποντίων

Στο παιχνίδι των προκλήσεων, οι…. γείτονες είναι “μανούλες”, ωστόσο αυτή τη φορά, με αφορμή την Γενοκτονία των Ποντίων δείχνουν να ξεπερνούν κάθε όριο!

Με αφορμή δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών αναφορικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια εξαιρετικά προκλητική ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο για διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων.

Τι λένε οι Τούρκοι για την Γενοκτονία των Ποντίων

«Η 19η Μαΐου του 1919 σηματοδοτεί την έναρξη του εθνικού αγώνα για την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας και γιορτάζεται με υπερηφάνεια στην Τουρκία και το εξωτερικό» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Και προσθέτει: «Οι δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα, οι οποίες διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα για πολιτικά κίνητρα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Το τουρκικό υπουργείο, μάλιστα, κάνει λόγο για «ανυπόστατους ισχυρισμούς» και ότι «η ευθύνη για τις ακρότητες που διαπράχθηκαν, βαραίνει τον ελληνικό στρατό, ο οποίος παραβίασε τους κανόνες του πολέμου, εισβάλλοντας στην Ανατολία».

Υπενθυμίζει δε, την υποχρέωση της Αθήνας να καταβάλλει αποζημιώσεις προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης.

«Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί που στοχεύουν την ιστορία, δεν έχουν καμία λογική, καμία συνοχή. Αυτή η ρητορική είναι ασύμβατη με την επιδίωξη ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων» συμπληρώνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισχυρισμοί του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έρχονται ως συνέχεια των δηλώσεων Ελλήνων πολιτικών για την 19η Μαΐου, η οποία έχει αναγνωριστεί από την Αθήνα ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων».

Πηγή: sputniknews.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις