Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Προληπτική απολύμανση σε σχολεία και δημόσιους χώρους από τον δήμο Γλυφάδας

Προληπτική απολύμανση σε σχολεία και δημόσιους χώρους από τον δήμο Γλυφάδας

Σε πλήρη απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος, στο οποίο συστεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης προχώρησε ο δήμος Γλυφάδας.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αυτό έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους, ώστε να νιώσουν απολύτως ασφαλείς καθηγητές, γονείς και οι μαθητές που θα βρεθούν στο σχολείο από την Τρίτη και μετά.

«Δεν έχει διαγνωσθεί κανένα κρούσμα του νέου ιού Covid-19 στο σχολικό συγκρότημα», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δήμου, ενώ ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η δημοτική μας αρχή προχωρά σε πλήρη απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος και θα λάβει ό,ποιο άλλο μέτρο κριθεί σκόπιμο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος φόβου ή ανησυχίας. Θα ενημερώνουμε διαρκώς για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί».

Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα παρέμεινε κλειστό σήμερα με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Παράλληλα ο δήμος Γλυφάδας ανακοίνωσε πως από σήμερα και όλο το εορταστικό τριήμερο που ακολουθεί, θα προχωρήσει για λόγους πρόληψης, με εξειδικευμένο συνεργείο και πιστοποιημένες διαδικασίες, σε απολύμανση στους παρακάτω χώρους:

Όλα τα σχολεία κάθε βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), όλους τους παιδικούς σταθμούς, όλα τα ΚΑΠΗ, όλες τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, το Δημαρχείο (παλιό και νέο) και όλους τους δημοτικούς χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η απολύμανση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις