Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Προς διχοτόμηση η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Οι σκέψεις της Ιεραρχίας κι ο θάνατος του μητροπολίτη Κοσμά

Προς διχοτόμηση η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Οι σκέψεις της Ιεραρχίας κι ο θάνατος του μητροπολίτη Κοσμά

Σε διχοτόμηση της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας προσανατολίζεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, φέρεται να συμφωνεί με το «σπάσιμο» της ενιαίας Μητρόπολης σε δύο.

Το θέμα της διχοτόμησης της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, απασχόλησε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, νωρίτερα την Τρίτη (08.02.2022). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr, o Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος φαίνεται ότι συντάσσεται με τις εισηγήσεις ιεραρχών να ιδρυθεί και νέα Μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο.

Για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μιας εκ των μεγαλύτερων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς αριθμεί 219 ενορίες, ερίζουν χρόνια Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Η πρόσφατη εκδημία του Μακαριστού Αιτωλίας, Κυρού Κοσμά, από επιπλοκές του κορονοϊού, έφερε για μία ακόμα φορά το θέμα στην επιφάνεια.

Παρά το ό,τι ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος είχε ζητήσει προ ήμερών να σταματήσει κάθε κουβέντα για διχοτόμηση, φτάνοντας μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο.

Από την άλλη πλευρά, κάτοικοι και φορείς του Αγρινίου, όπως ο Σύλλογος Πολυτέκνων, απέστειλαν πριν λίγο καιρό ανοιχτή επιστολή να ιδρυθεί και νέα Μητρόπολη με έδρα την πόλη τους.

Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πότε θα γίνει η σχετική εισήγηση προς την Κυβέρνηση και ποια φυσικά θα είναι η απάντηση.

Αν και μάλλον, δύσκολα, η πολιτεία δε θα αποδεχθεί το αίτημα της Εκκλησίας… 

πηγή: dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις