Ελλάδα

Πρόσφυγες: Βίντεο “γροθιά στο στομάχι” από τον ΟΗΕ

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το βίντεο με τον τίτλο «Θάλασσα» όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία υπογραμμίζει την αντίφαση που ζήσαμε όλοι μας αυτό το καλοκαίρι. Από τη μια όμορφες στιγμές μιας μαμάς με το παιδί της στις θάλασσές μας και από την άλλη, στα ίδια ακριβώς νερά, ο αγώνας και η αγωνία μιας μητέρας και ενός παιδιού, που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη λάθος χώρα, τη λάθος στιγμή.

Η πλοκή της ταινίας λειτουργεί σε συμβολικό επίπεδο, αντιπαραβάλλοντας ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές με την προσπάθεια για επιβίωση. Τη δράση συνοδεύει μια αναπάντεχη μουσική επιλογή, που σαν σκοπό έχει να υπογραμμίσει πως η ανεμελιά αυτού του καλοκαιριού στιγματίστηκε από μια ανείπωτη ανθρωπιστική κρίση.

Η ταινία δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι η ωμή αντιπαράθεση της πραγματικότητας που βιώσαμε αυτό το καλοκαίρι, θα μας κινητοποιήσει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για να σταθούμε στο πλευρό όσων εγκαταλείπουν τις εστίες τους για να βρουν ασφάλεια και προστασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Σήκωσα λεφτά από ΑΤΜ, ήθελα να φανεί σαν ληστεία για να μη με συνδέσουν με το έγκλημα» λέει ο 43χρονος δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της 45χρονης, καθώς οι Αρχές φιλοδοξούν να χαρτογραφήσουν κάθε οικονομική κίνηση του 43χρονου πριν και αφού διέπραξε τη δολοφονία
Χωράφι