Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προσφυγή Κακλαμάνη στην δικαιοσύνη για τα σκουπίδια

, Απερίγραπτη η εικόνα έξω από σουπερ μάρκετ
Ανυπόφορη η κατάσταση με τα σκουπίδια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας… Στείλτε μας φωτο με MMS! 6988612673

Να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα ζήτησε με προσφυγή του στην δικαιοσύνη ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης. 

“Kάπως αργά σκέφθηκε να παρέμβει για να εξομαλυνθεί μια κατάσταση που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη δική του αδιαλλαξία να ικανοποιήσει το βασικό αίτημα των απεργών”  ήταν η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών.
 
Νωρίτερα σε επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο Αθηναίων ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε να μαζευτούν τα σκουπίδια από την Αθήνα.

Σε έντονο ύφος ο κ. Ραγκούσης μίλησε για απαράδεκτη κατάσταση στην Αθήνα λέγοντας οτι ο Δήμος της Αθήνας αποτελεί μια δυσάρεστη εξαίρεση, αφού είναι ο μόνος στην Ελλάδα στον οποίο τα σκουπίδια σωρεύονται δημιουργώντας προφανή προβλήματα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις αλλά και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ιδίως στη σημερινή επιβαρυμένη συγκυρία.

Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών καθώς είναι αντισυνταγματικά και παράνομα.

Και κατέληξε: “Οφείλω να επισημάνω ότι, παρά το γεγονός ότι η απεργία αυτή κηρύχθηκε για τρεις ημέρες παράνομη και καταχρηστική με δικαστική απόφαση, το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε το προηγούμενο τριήμερο γεμάτο σκουπίδια. Σας παρακαλώ γι’ αυτό να κινήσετε άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων.”     
 

Από την Τετάρτη μαζί με τους συμβασιούχους καθαριότητας στον “χορό” των κινητοποιήσεων μπαίνουν και όσοι δημοτικοί υπάλληλοι εκπροσωπούνται από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων με 48ωρη απεργία.
 
Τα πράγματα όμως στους δρόμους γίνονται χειρότερα μέρα με την μέρα αφού πεζοδρόμια δεν υπάρχουν και οι πεζοί αναγκάζονται να κατέβουν στην μέση του δρόμου. Η μυρωδιά είναι ανυπόφορη ενώ δεν υπάρχουν πλέον κανόνες υγιεινής την ώρα που τα κρούσματα της γρίπης αυξάνονται. Αυτό μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη….
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε