Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

«Προσγειώνονται» τα F-35 στην Ελλάδα – Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δίνει το «πράσινο φως» στο Κογκρέσο

«Προσγειώνονται» τα F-35 στην Ελλάδα – Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δίνει το «πράσινο φως» στο Κογκρέσο
Reuters

Αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή του L.O.A. στην Αθήνα σχετικά με τα αμερικανικά F-35! Ο λόγος για το «Letter of Acceptance» των ΗΠΑ, το οποίο θα ανοίξει και επίσημα τον δρόμο για να αποκτήσει η Πολεμική μας Αεροπορία τα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη.

Η νέα εξέλιξη αφορά την αποστολή του L.O.A. («Letter of Acceptance») για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμά των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35.

Θέμα χρόνου ενδεχομένως και ωρών είναι να αποσταλεί το σχετικό αίτημα δι’ επιστολής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο, ώστε να πάρει το «πράσινο φως» η αποστολή της L.O.A. στην Αθήνα.

Όπως έχει αναφέρει το OnAlert.gr, μόλις θα φτάσει μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα η L.O.A., θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του ΥΠΕΘΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας από τη μία πλευρά και του αμερικανικού JPO F-35 και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin από την άλλη.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν μετά τις εξελίξεις με τα F-16 στην Τουρκία και την ταυτόχρονη έγκριση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

πηγή: OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις