Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Εγκρίθηκαν από το ΣτΕ 35.053 προσλήψεις συμβασιούχων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε υπουργεία ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Με την απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας από 45 ημέρες έως 18 μήνες ανοίγει ο δρόμος για τη στελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον κίνδυνος να χαθούν κονδύλια ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι 32.433 αφορούν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους που θα τοποθετηθούν σε διάφορους δήμους της χώρας για διάστημα 5 μηνών.
2.189 θέσεις προβλέπονται στα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας για έργα ανασκαφών, συντήρησης και αποκατάστασης των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων για 8 μήνες.
Παράλληλα η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ έδωσε έγκριση πρόσληψης για:
217 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων που θα απασχοληθούν για 45 ημέρες στα εργοστάσια της ΑΕ Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καθώς και στα κέντρα συγκέντρωσης της εταιρείας.
76 άτομα στον Δήμο Βόλου με 8μηνη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και άλλα 2 για το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».
65 καθαρίστριες στον Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης για ισάριθμα σχολεία της περιοχής (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).
34 καθηγητές για τον Δήμο Νάουσας με 9μηνες συμβάσεις, από τους οποίους οι 24 για το ωδείο της πόλης και οι υπόλοιποι για τα εικαστικά εργαστήρια.
15 καθηγητές μουσικής, για 10 μήνες, για να διδάξουν στο Ωδείο «Δ. Νικολάου» του Δήμου Θορικού Λαυρεωτικής.
8 καθηγητές μουσικής για 1 χρόνο για τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων.
6 άτομα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου.
4 άτομα στον Δήμο Λαμιέων για ανανέωση των συμβάσεών τους μέχρι τέλους του χρόνου, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας».
2 άτομα για 11μηνη απασχόληση στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σκύρου (νηπιαγωγός, βρεφονηπιοκόμος).

Πηγή Ethnos

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε