Ελλάδα

Προσλήψεις χωρίς κοινοτικά κονδύλια

50.000 προσλήψεις μέσω των προγραμμάτων Stage έγιναν από το 2004 έως σήμερα χρησιμοποιώντας χρήματα αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και χωρίς καμία συγχρηματοδότηση από την ΕΕ.


Η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων, στα οποία, όπως έχει καταγγελθεί από τη ΓΣΕΕ, η επιλογή των ανέργων γίνεται χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και με αδιαφανείς διαδικασίες κόστισε στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στο δημόσιο περισσότερα από 530 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, αυτό προκύπτει από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, καταρρίπτοντας το επιχείρημα του πρωθυπουργού, όπως το διατύπωσε στα ντιμπέιτ, ότι δηλαδή οι προσλήψεις γίνονταν και με χρήση χρημάτων από την ΕΕ.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται, οι προσλήψεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, που επικαλείται αποφάσεις διορισμού με συμβάσεις έργου σε υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι αποφάσεις έχουν ημερομηνίες 18 και 22 Σεπτεμβρίου και αφορούν τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων (42 θέσεις) και την Υπηρεσία Εκτύπωσης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου (12 θέσεις), αντιστοίχως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
«Ετοιμάσαμε την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ» λέει ο σύντροφος της 42χρονης αεροσυνοδού του μοιραίου Falcon
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν αν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση από τρίτους πριν από τη μοιραία πτήση
Μαρία Παππά
Ανεστίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι καθαρός, τζάμι» – Μπλοκάρουν κι άλλοι λογαριασμοί αγροτών – «Δεν υπάρχει καμία διάθεση για διάλογο»
«Τον Φραπέ ακούσαμε, ότι δεν έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς ούτε έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Σε εμένα έπεσε αυτός ο συρφετός. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα γιατί είμαι καθαρός» λέει ο ίδιος
Κώστας Ανεστίδης
38